AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Prvi finalisti u takmičenju The Drivers’ Fuel Challenge u Srbiji

Prvi finalisti u takmičenju The Drivers’ Fuel Challenge u Srbiji

Prošle subote i nedelje u Volvo kamionskom centru u Novim Banovcima organizovano je prvo polufinale u takmičenju Drivers’ Fuel Challenge (Izazov za vozače: ekonomična potrošnja goriva). Dva pobednika će se, sa još dvojicom, nadmetati u finalu, zakazanom za 1. juni...

Na fotografiji iznad - pobednik kvalifikacionog takmičenja 20.4.2013. godine Miroslav Nedić

 

I ovogodišnje takmičenje u ekonomičnoj vožnji, koje kompanija Volvo Trucks u Srbiji organizuje drugi put, privuklo je veliku pažnju profesionalnih vozača. Interesovanje je bilo veliko, pa su prve polufinalne vožnje, da bi se omogućilo svim prijavljenim da imaju ravnopravne uslove nadmetanja, umesto samo u subotu, 20. aprila, obavljene i u nedelju 21. aprila.

Pred pedesetak prijavljenih bio je izazovan zadatak: da kružnu deonicu autoputa od 17,5 kilometara (od servisno-prodajnog centar u Novim Banovcima prema Novom Sadu) prevale za 18 minuta i 30 sekundi, uz što nižu potrošnju goriva.

Na listi za subotu našla su se 23 imena. Među njima je bio i prošlogodišnji pobednik na takmičenju u Srbiji i četvrti u finalu u regionu Centralna i istočna Evropa, Goran Petrović, iz kompanije Knjaz Miloš iz Aranđelovca. Nije ponovio prošlogodišnji uspeh, a bolji rezultat je ostvario Miroslav Nedić is firme ST prevoz iz Kragujevca, koji je zadatu rutu prevalio za 18 minuta 13 sekundi 96 stotinki uz prosečnu potrošnju od 27,5 litara.

U nedelju, 21. aprila su se takmičila 24 vozača. Najbolji rezultat je postigao Nikola Đermanović, iz kompanije Inter Trans, iz Loznice, koji je rutu „savladao" za 18 minuta, 29 sekundi i 6 stotinki, uz prosečnu potrošnju od  27,9 litara.

Prvi finalisti u takmičenju The Drivers’ Fuel Challenge u Srbiji

Pobednik kvalifikacionog takmičenja 21.4.2013. godine Nikola Đermanović

 

Svi učesnici nadmetanja u Novim Banovcima su upravljali identičnim vozilima: tegljačima iz nove generacije FH, sa Euro V motorima od  460 KS  i automatizovanim menjačem I-Shift, koji su vukli prikolice sa 20 tona tereta.

Profesionalnim vozačima u Srbiji zainteresovanim za Volvoovo takmičenje u ekonomičnoj vožnji pruža se prilika da svoje umeće pokažu na još dva polufinalna nadmetanja - u Novom Sadu, 27. aprila i Čačku, 11. maja. Oba se održavaju u Volvoovim kamionskim centrima, a propozicije i vozila su identični kao i u polufinalu održanom u Novim Banovcima.

Finalno nadmetanje  Drivers' Fuel Challenge za vozače u Srbiji je najavljeno za 1. jun, dok će se u oktobru svi nacionalni šampioni okupiti na finalu za celi region Centralne i istočne Evrope, koje će ovog puta biti održano u Opatiji, u Hrvatskoj. Na trkačkoj stazi Grobnik proveriće svoje veštine i takmičiće se jedni protiv drugih, ne samo za titulu šampiona takmičenja Drivers' Fuel Challenge 2013 kompanije Volvo Trucks za tržišta u centralnoj i istočnoj Evropi, već i da bi osvojili glavnu nagradu - novo putničko vozilo Volvo V40.

Volvo Trucks Serbia


IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

Svetska premijera Infiniti-ja Q30, prvog premijum aktiv kompkatnog modela japanskog proizvođača biće održana na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu...

Jaguar XE stigao na domaće tržište

Jaguar XE stigao na domaće tržište

U godini kada slavi veliki jubilej, 80 godina od osnivanja brenda, eminentni britanski  proizvođač lansirao je potpuno novi model XE, koji je upravo stigao u prodajni salon Grand Motorsa, zvaničnog uvoznika i servisera vozila marke Jaguar za Srbiju...

40. godina bez premca – BMW Serije 3

40. godina bez premca – BMW Serije 3

Tokom poslednjih 40 godina i šest generacija modela Serije 3, BMW je postavio standard savremenih sportskih limuzina, posebnim dizajnom, sportskom agilnošću, efikasnošću i komforom, stvarajući jaku emocionalnu vezu između sportskog iskustva vožnje i svakodnevne praktičnosti...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje