AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

ABS: Tribina za vozače traktora u Svilajncu i seminar u Jagodini

ABS: Tribina za vozače traktora u Svilajncu i seminar u Jagodini

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u okviru svoje kampanje namenjene vozačima traktora pod nazivom „Traktor na putu, bezbedan i uočljiv!“, od početka godine do danas održala je tribine za poljoprivrednike u Staroj Pazovi, Bačkoj Palanci, Vrnjačkoj Banji, Kruševcu, Krupnju, Zaječaru i drugim opštinama'...

Navedene opštine su, prema mapama rizika koje je uradila Agencija, najrizičnije u pogledu ugroženosti ove ranjive kategorije učesnika u saobraćaju.

U sredu, 3. aprila Agencija je održala tribinu za vozače traktora u Svilajncu, u velikoj sali opštine. Tribini je prisustvovao veliki broj poljoprivrednika sa teritorije opštine Svilajnac. Prisutni su upoznati sa stanjem bezbednosti saobraćaja u njihovoj opštini, odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u vezi sa traktorima, uobičajenim situacijama i najčešćim uzrocima saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju traktori, posledicama nepoštovanja zakonskih odredbi, načinima na koje mogu povećati bezbednost u saobraćaju, ali i pravilima bezbednog rukovanja poljoprivrednim mašinama i tipičnim greškama koje dovode do nezgoda i gubitka života.

Nakon izlaganja prezentacija, poljoprivrednici su predstavnicima Agencije postavljali pitanja, a većina se odnosila na njihove obaveze definisane Zakonom, kao što je obaveza zamene starih registarskih tablica, način sticanja vozačke dozvole „F“ kategorije i sl. Agencija je prisutnima podelila i pet homologovanih rotacionih svetala. U opštini Svilajnac, veliki broj poljoprivrednika, od početka primene Zakona, opremio je svoje traktore takvim svetlima kao i sigurnosnim kabinama, a raspoloživi podaci ukazuju i da redovno obavljaju obavezne tehničke preglede.

Takođe, Agencija za bezbednost saobraćaja nastavlja sa organizovanjem seminara unapređenja znanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja za vozače kojima je oduzeta vozačka dozvola. Sledeći seminar počeće u Jagodini u ponedeljak, 8. aprila. Seminar za koji se prijavilo dovoljno kandidata održavaće se u prostorijama Elektrotehničke i Građevinske škole „Nikola Tesla“, Bagrdanski put br. 7 u Jagodini. Seminar će se održavati radnim danima od 17 do 20 časova, sve do 25. aprila, kada će prijavljeni kandidati polagati završni ispit da bi ponovo stekli pravo na upravljanje motornim vozilom.

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije

Priča o novom Aurisu se nastavlja!

Priča o novom Aurisu se nastavlja!

Na obe lokacije, u ulici Kralja Milana, juče od 12 do 15 časova, i u ulici Milentija Popovića od 16 do 19 časova, Auris će se transformisati, i pokazati da je jednako lep i u drugoj boji, i jednako zabavan u novom, originalnom izdanju!

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Modernizovani Porsche 911 izgibio je svoj atmosferski motor, čije mesto je zauzeo manji turbo motor. Agregat ima šest cilindara, zapreminu od 3 litra i opremljen je sa dva turbopunjača. Da li je izgubio karakter?

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

Jaguar Land Rover grupa će u Frankfurtu prikazati nove i uzbudljive modele, a osim toga, javnost će premijerno upoznati i sa najnovijim tehnologijama. Na najvećem štandu do sada, Jaguar Land Rover izlaže čak 19 vozila iz svog portfolija...

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

Svetska premijera Infiniti-ja Q30, prvog premijum aktiv kompkatnog modela japanskog proizvođača biće održana na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje