AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Michelin i BMW Motorsport udružuju snage

Michelin i BMW Motorsport udružuju snage

MICHELIN i BMW Motorsport će udružiti snage radi osvajanja američkog Le Mans Series (ALMS) i 24 sata u Nirburgringu u 2013. godini. Vozila nemačkog proizvođača automobila - BMW Z4 GTE i BMW Z4 GT3 voziće na pneumaticima iz Michelin-ovog trkačkog asortimana "vrhunske"  izdržljivosti...

Michelin i BMW Motorsport udružuju snage

„Oduševljeni smo što radimo zajedno sa MICHELIN-om i uvereni smo da će naši timovi koji voze BMW Z4 GTE i BMW Z4 GT3 imati velike koristi od dugogodišnjeg motosport iskustva ove kompanije i poznatog kvaliteta njenih pneumatika“,  rekao je BMW Motorsport direktor Jens Markuardt. „Izdržljivost i performanse pneumatika imaju ključnu ulogu u motosportu. Sa MICHELIN-om na našoj strani, kao partnerom u pneumaticima, odlično smo pozicionirani u obe ove oblasti."

BMW Z4 koga uvodi BMW Motorsport će se trkati sa prednjim 30/68-18 i zadnjim 31/71-18 pneumaticima. Pneumatici francuske firme iz trkačkog asortimana "vrhunske"  izdržljivosti će biti dostupni u tri varijante (tvrdi, srednji i meki), ali samo jedan tip pneumatika za vlažne vremenske uslove će biti dozvoljen, u skladu sa propisima ALMS.

Michelin i BMW Motorsport udružuju snage

„BMW Z4 će voziti naš visoki prednji pneumatik (30/68-18, umesto 30/65-18) što će našim novim partnerima pružiti sve prednosti Michelin pneumatika u pogledu dugovečnosti“, rekao je Serž GRISIN, direktor Michelin trkačkih aktivnosti. "U januaru 2013, počeli smo niz testova koji su uključivali rad sa BMW Motorsport-om kako bi identifikovali operativne prednosti i mane naših različitih trkačkih guma kao i rad na opremanju novog BMW Z4. To će nam omogućiti da se uverimo da pneumatici i automobil rade zajedno u savršenoj harmoniji, tako da tim može dobiti maksimalnu korist od potencijala performansi automobila. Oduševljeni smo što BMW Motorsport ima veliko poverenje u nas. Dodatni izvor motivacije za mene i moj tim predstavlja to što trebamo odgovoriti njihovim očekivanjima."

Prvo takmičenje 2013 će biti 16.marta: trka “12 sati Sebring” u Floridi, SAD.

Michelin

Već 30.000 porudžbina za novu Astru

Već 30.000 porudžbina za novu Astru

Opel je bio u centru pažnje na 66. Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu sa svetskom premijerom nove generacije Astre, koja se odigrala upravo danas. Ova premijera ujedno označava početak nove ere za kompaniju...

Priča o novom Aurisu se nastavlja!

Priča o novom Aurisu se nastavlja!

Na obe lokacije, u ulici Kralja Milana, juče od 12 do 15 časova, i u ulici Milentija Popovića od 16 do 19 časova, Auris će se transformisati, i pokazati da je jednako lep i u drugoj boji, i jednako zabavan u novom, originalnom izdanju!

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Modernizovani Porsche 911 izgibio je svoj atmosferski motor, čije mesto je zauzeo manji turbo motor. Agregat ima šest cilindara, zapreminu od 3 litra i opremljen je sa dva turbopunjača. Da li je izgubio karakter?

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

Jaguar Land Rover grupa će u Frankfurtu prikazati nove i uzbudljive modele, a osim toga, javnost će premijerno upoznati i sa najnovijim tehnologijama. Na najvećem štandu do sada, Jaguar Land Rover izlaže čak 19 vozila iz svog portfolija...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje