AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi VW Golf GTD slavi svetsku premijeru u Ženevi

Novi VW Golf GTD slavi svetsku premijeru u Ženevi

Krajnje ekonomičan u pogledu potrošnje goriva, ali i ekstremno sportskih karakteristika – upravo ovi atributi oduševljavaju fanove Golfa GTD u poslednje tri decenije. Na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi, Volkswagen će predstaviti najnoviju verziju ovog sportskog modela čiji motor 135 kW / 184 KS TDI već ispunjava standarde emisija EU 6.

Prvi Golf GTD iz 1982. je načinio preokret u segmentu kompaktnih dizel putničkih automobila sa svojim turbodizelom, sportskim karakteristikama i prilagođenim funkcijama u stilu Golfa GTI. Nakon njega ove godine će uslediti najsnažniji “GTD” ikada, koji se bazira na sedmoj generaciji Golfa. Sa snagom od  135 kW / 184 KS, novi Golf GTD se može preporučiti kao automobil koji je znatno dinamičnijih performansi kao ekonomično touring vozilo za duže distance. U verziji sa  6-stepenim manuelnim menjačem, Volkswagen sa maksimalnom brzinom od  230 km/h troši samo 4.2 litre na 100 km; ova kombinovana potrošnja goriva jednaka je CO2 emisijama od samo 109 g/km. Sa opcionalnim 6-stepenim DSG menjačem, potrošnja goriva iznosi samo 4.7 l/100 km (dvoja vrata: 119 g/km CO2; četvoro vrata: 122 g/km CO2). Takođe impresivan je i njegov obrtni momenat od 380 Nm.

Vizuelno Golf GTD ostavlja utisak sa svojim zamagljenim zadnjim svetlima u LED tehnologiji, sa LED osvetljenjem registarskih tablica i hromiranim duplim izduvnim cevima. GTD felne od 17 inča sa gumama 225/45, obloge pragova, difuzor, sportsko oslanjanje i veliki krovni spojler zaokružuju sveukupan dinamičan izgled vozila.

Novi VW Golf GTD slavi svetsku premijeru u Ženevi

Brojne osobene karakteristike GTD obeležavaju i enterijer: pored top sportskih sedišta sa kariranim uzorkom (“Clark”), neba u crnoj boji, sportskog volana, nerđajućih čeličnih pedala i podrške za noge, postoji i GTD ručica menjača, GTD ukrasne lajsne i GTD instrument tabla. Druge karakteristike garantuju neophodan komfor na dugim putovanjima; one obuhvataju: progresivno upravljanje, belo ambijentalno osvetljenje, automatski “Climatronic” klima-uređaj, ParkPilot napred i pozadi, zimski paket i “Composition Touch” radio sistem. Standardne boje karoserije koje su u ponudi za Golf GTD su “Tornado Red”, “Black” i “Pure White”.

Porsche SCG

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Modernizovani Porsche 911 izgibio je svoj atmosferski motor, čije mesto je zauzeo manji turbo motor. Agregat ima šest cilindara, zapreminu od 3 litra i opremljen je sa dva turbopunjača. Da li je izgubio karakter?

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

Jaguar Land Rover grupa će u Frankfurtu prikazati nove i uzbudljive modele, a osim toga, javnost će premijerno upoznati i sa najnovijim tehnologijama. Na najvećem štandu do sada, Jaguar Land Rover izlaže čak 19 vozila iz svog portfolija...

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

Svetska premijera Infiniti-ja Q30, prvog premijum aktiv kompkatnog modela japanskog proizvođača biće održana na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje