AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Redizajnirana Chevrolet Captiva SUV debituje u Ženevi

Redizajnirana Chevrolet Captiva SUV debituje u Ženevi

Široko priznat kao kreator čitavog SUV segmenta sa modelom Suburban iz 1935. godine, Chevrolet ima preko 75 godina iskustva u dizajniranju sjajnih sportsko-terenskih vozila. Na Sajmu automobila u Ženevi u 2013. godini, ovaj brend će po prvi put predstaviti restilizovano izdanje svog kompaktnog Captiva SUV-a u Evropi...

Nova Captiva donosi nekoliko promena u prednjem i zadnjem delu vozila, uključujući i novo LED zadnje svetlo, uglaste hromirane krajeve izduvnih cevi, i remodeliran branik. U gornjem prednjem delu, model nosi niži branik, novu masku hladnjaka, kao i restilizovane farove. Nove 18-inčne alu-felne dodatno poboljšavaju pojavu Captive na putu.

Captiva će sada posedovati paljenje motora bez ključeva kao standardnu karakteristiku. U unutrašnjosti, vozilo donosi nove boje sedišta, nove materijale (viši nivoi opreme: kožna sedišta), i restilizovanu opremu instrument ploče. Dvozonski klima sistem, ledeno-plavo ambijentalno osvetljenje i grejanje zadnjih sedišta obezbeđuju čak i veću udobnost.

Ponudivši do sedam sedišta, kao i dodatne opcije za udobnost, restilizovana Captiva je tipičan SUV za porodicu. Chevrolet će dodatno podići lestvicu lansiranjem Trax modela u junu, njenog konkurenta u popularnom i brzo rastućem segmentu malih SUV modela. Trax će biti u ponudi sa prednjim pogonom i pogonom na sva četiri točka.

"Sa modelima Captiva i Trax, Chevrolet će u Evropi ponuditi dva veoma upadljiva SUV vozila, oba sa karakteristikama čuvenog Chevrolet dizajna", tvrdi Suzan Dokerti, predsednica i generalni direktor Chevrolet-a i Cadillac-a za Evropu. "Trax kombinuje agilnost malog automobila i raznovrsnost SUV-a, čime postaje savršen za današnje urbane korisnike. Veća i snažnija Captiva ima pojavu modela više klase. Captiva je idealan saputnik za one koji žele avanturu, ali im je potrebno više prostora, sposobnosti i te dodatne nijanse udobnosti“, dodala je Dokerti.

Redizajnirana Chevrolet Captiva SUV debituje u Ženevi

Prodaja Traxa počinje u junu

Početak prodaje Traxa u Srbiji je planiran za jun ove godine. Chevrolet-ov novi mali SUV automobil se odlikuje sportskim, nadahnutim izgledom, izborom između tri energetski efikasna motora i sportskom vožnjom brzog odgovora na komande. Linija motora će obuhvatiti benzinsku jedinicu sa turbo punjenjem od 140 ks (103 kW) zapremine 1.4L, benzinac od 1.6L, kao i dizel motor od 1.7L koji daje 130 ks (96 kW).

Sve varijante sa manuelnim prenosom uključuju Start/Stop tehnologiju.

Trax se nudi u konfiguracijama sa pogonom na prednje (FWD) i pogonom na sve točkove (AWD).

Viši nivoi opreme kod Chevrolet Trax modela će sadržati Chevrolet MyLink tehnologiju kao standardan deo opreme, sistem koji preuzima sadržaj sa pametnih telefona na 7-inčni displej visoke rezolucije u boji, koji je osetljiv na dodir. Chevrolet MyLink će takođe omogućiti navigaciju putem namenske aplikacije za pametne telefone po imenu BringGo i dozvoliće pristup TuneIn internet radiju.
 
Korisnici MyLink sistema koji poseduju kompatibilan iPhone * (od 4S modela) koji koristi iOS6 sistem će moći da koriste Siri, pomoćni sistem, za obavljanje velikog broja zadataka dok bezbedno drže pogled na putu, a ruke na upravljaču.

Preliminarni tehnički podaci

* Siri zahteva pristup internetu. Siri možda nije dostupan na svim jezicima ili u svim područjima, a opcije mogu da variraju u zavisnosti od područja. Mogu se naplaćivati podaci koje preuzimate na mobilni.

Chevrolet

Priča o novom Aurisu se nastavlja!

Priča o novom Aurisu se nastavlja!

Na obe lokacije, u ulici Kralja Milana, juče od 12 do 15 časova, i u ulici Milentija Popovića od 16 do 19 časova, Auris će se transformisati, i pokazati da je jednako lep i u drugoj boji, i jednako zabavan u novom, originalnom izdanju!

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Modernizovani Porsche 911 izgibio je svoj atmosferski motor, čije mesto je zauzeo manji turbo motor. Agregat ima šest cilindara, zapreminu od 3 litra i opremljen je sa dva turbopunjača. Da li je izgubio karakter?

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

Jaguar Land Rover grupa će u Frankfurtu prikazati nove i uzbudljive modele, a osim toga, javnost će premijerno upoznati i sa najnovijim tehnologijama. Na najvećem štandu do sada, Jaguar Land Rover izlaže čak 19 vozila iz svog portfolija...

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

Svetska premijera Infiniti-ja Q30, prvog premijum aktiv kompkatnog modela japanskog proizvođača biće održana na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje