AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

ADAC: Ženama se sviđa BMW X3, ne odgovaraju im mali automobili

ADAC: Ženama se sviđa BMW X3, ne odgovaraju im mali automobili

Nemački autoklub ADAC je sproveo istraživanje o tome, koliko su kupci zadovoljni svojim automobilom. U istraživanje je uključeno 20.000 ispitanika i 93 automobila. Prema rezultatima analize, žene preferiraju veće automobile, a najzadovoljnije su vlasnice minhnenske marke BMW...

Zadovoljstvo određenim automobilom merena je na osnovu nekoliko kriterijuma. ADAC je istraživao svakodnevni stepen iskoriršenja automobila, zatim je pitao ispitanike kako su zadovoljni sa motorom, voznim osobinama, odnosnom cene i kvaliteta, troškovima, bezbednošću, imidžom marke i servisnim službama.

U analizu su bili uključeni automobili stari od šest do 42 meseca (3.5 godina), a prosečna starost automobila je bila oko 2 godine. Svaki automobil je ocenjen od strane najmanje 50 ispitanika. Rezultati analize su pokazali, da su žene najzadovoljnije sa BMW-om X3, a slede relativno veliki automobili, kao što je Audi A6 i Mercedes-Benz E-Klasa. Najbolji rezultat u klasi manjih automobila, pokazao je Audi A1.

Žene nisu bile zadovoljne sa malim automobilima, pa su oni zauzeli poslednje pozicije u tabelama. Najmanje su zadovoljne modelima kao što su Chevrolet Matiz, Suzuki Alto i Fiat Grande Punto. Prilično nesupešan je bio i model Fiat 500, koji je zauzeo 58. poziciju u ukupnom plasmanu.

Kao što je očekivano, muškarci su zadovoljniji većim automobilima. I kod muškaraca je pobedio BMW, tačnije BMW serije 5. Sledi ga model Audi A5, a treću poziciju je osvojio BMW X3. Muškarci su najmanje zadovoljni modelima kao što je Ford Ka, Chevrolet Aveo i Fiat Punto.

Automagazin.rs

Priča o novom Aurisu se nastavlja!

Priča o novom Aurisu se nastavlja!

Na obe lokacije, u ulici Kralja Milana, juče od 12 do 15 časova, i u ulici Milentija Popovića od 16 do 19 časova, Auris će se transformisati, i pokazati da je jednako lep i u drugoj boji, i jednako zabavan u novom, originalnom izdanju!

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Modernizovani Porsche 911 izgibio je svoj atmosferski motor, čije mesto je zauzeo manji turbo motor. Agregat ima šest cilindara, zapreminu od 3 litra i opremljen je sa dva turbopunjača. Da li je izgubio karakter?

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

Jaguar Land Rover grupa će u Frankfurtu prikazati nove i uzbudljive modele, a osim toga, javnost će premijerno upoznati i sa najnovijim tehnologijama. Na najvećem štandu do sada, Jaguar Land Rover izlaže čak 19 vozila iz svog portfolija...

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

Svetska premijera Infiniti-ja Q30, prvog premijum aktiv kompkatnog modela japanskog proizvođača biće održana na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje