AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyota isporučila 500,000-to hibridno vozilo u Evropi

Toyota isporučila 500,000-to hibridno vozilo u Evropi

20. decembra Toyota je u Evropi isporučila 500,000-to hibridno vozilo. Reč je o srebrnom Yaris hibridu proizvedenom u Valensijenu, Francuska, koji je isporučen g. Pierreu Schilderu tokom kratke ceremonije održane kod prodavca „GTA NOISY“ u mestu Noisy-le-Grand pored Pariza...

Do sada je prodato 375,000 Toyota i 125,000 Lexus hibridnih vozila, što jasno pokazuje da je hibridna tehnologija sada „mejnstrim“ izbor za evropske kupce. Sa dva vozila proizvedena u Evropi (Yaris i Auris hibrid), u dva najvažnija segmenta evropskog tržišta, po ceni koja je konkurentna sličnim dizel vozilima, ova vodeća tehnologija je dostupnija nego ikada pre.

Od kada je revolucionarni Prius lansiran u Evropi davne 2000. godine, prodaja Toyota i Lexus hibrida je neprekidno rasla, pa danas čini približno 15% ukupnog obima prodaje.

„Sa svakim novim  hibridnim modelom, naročito u važnom B i C segmentu kome pripadaju Yaris hibrid i sada novi Auris hibrid, verujemo da se hibridna tehnologija približava ‘vrhu uspeha’ u Evropi”, rekao je Karl Schlicht, izvršni potpredsednik prodaje i marketinga u Toyota Motor Europe. „Uz najnapredniji i najširi asortiman potpuno hibridnih modela, koji pokriva kako Toyota, tako i Lexus brend, sve više i više kupaca uživa u jedinstvenom osećaju vožnje hibrida i saznanju da voze sa vrlo niskim emisijama CO2, kao i malim troškovima goriva i održavanja. Čvrsto verujemo da ćemo hibride učiniti sve popularnijim delom automobilske industrije.”

„Odabrali smo Toyotine hibride jer osim prednosti u vidu manje potrošnje goriva i niskih emisija CO2, svi korisnici naše flote u „EURO MEDIA France“ su odmah primetili koliko su ovi automobili udobni za vožnju”, rekao je g. Mr Pierre Schilder, flotni menadžer u „EURO MEDIA France. „Naša kompanija već koristi Prius i Prius+, a kupovinom Yaris hibrida još jednom potvrđujemo našu veru u održiv razvoj.”

Toyota isporučila 500,000-to hibridno vozilo u Evropi

Iako je Prius, trenutno treće generacije, najprepoznatljiviji hibrid na putevima, Toyota i Lexus u evropskoj prodajnoj mreži nude čak 10 hibridnih modela. Ove godine Prius porodica je dobila dva nova člana, Prius+ sa 7 sedišta i Prius Plug-in, koji nudi najbolje iz „oba sveta“ – električnog i hibridnog – pa omogućava do 1200 km vožnje sa jednim rezervoarom. 2010. godine predstavljen je Auris hibrid, proizveden u Burnaston fabrici u Ujedinjenom kraljevstvu, kao prvi i jedini hibrid u najkonkurentnijem C segmentu. Samo dve godine kasnije lansiran je Yaris hibrid, prvi hibrid u B segmentu, dizajniran da učini hibridnu tehnologiju dostupnijom nego ikada ranije. U luksuznom segmentu, Lexus kupcima hibridnih automobila nudi CT 200h, GS 450h, ES 300h, RX 450h i LS 600h.

Zbog svog ekološkog potencijala i izuzetno ekonomične potrošnje goriva hibridi su postigli veliki uspeh, uz prodaju od gotovo 5 miliona vozila na svetskom nivou, od čega je prodato gotovo 3 miliona Priusa. Samo ove godine biće prodato više od 1.2 miliona hibridnih Toyota i Lexus vozila širom sveta. Toyota je nedavno objavila da će do 2015. uvesti 21 novi hibridni model u različitim regionima sveta. Ovi hibridi će slediti stope uspeha čuvenog Priusa, koji je prošle nedelje proslavio svoj 15. rođendan.

Toyota.rs

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Modernizovani Porsche 911 izgibio je svoj atmosferski motor, čije mesto je zauzeo manji turbo motor. Agregat ima šest cilindara, zapreminu od 3 litra i opremljen je sa dva turbopunjača. Da li je izgubio karakter?

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

Jaguar Land Rover grupa će u Frankfurtu prikazati nove i uzbudljive modele, a osim toga, javnost će premijerno upoznati i sa najnovijim tehnologijama. Na najvećem štandu do sada, Jaguar Land Rover izlaže čak 19 vozila iz svog portfolija...

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

Svetska premijera Infiniti-ja Q30, prvog premijum aktiv kompkatnog modela japanskog proizvođača biće održana na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje