AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

U NAVAK-u prezentovan novi Golf - najbolji Golf ikada!

U NAVAK-u prezentovan novi Golf - najbolji Golf ikada!

Nakon svetske premijere u Berlinu i Parizu, u prisustvu velikog broja ljubitelja brenda Volkswagen, ličnosti iz javnog života i predstavnika medija, na stazi Nacionalne vozačke akademije - NAVAK prezentovana je sedma generacija Golfa...

U NAVAK-u prezentovan novi Golf - najbolji Golf ikada!

Gosti Volkswagena, među kojima su bili i popularna glumica Danina Jeftić, voditelj Dragan Marinković Maca, i pevač Igor Lazić Nigor isporobali su novi Golf. Nakon uzbudljive test vožnje prisutni su bili uvereni da je Golf sedme generacije vodeći automobil u svojoj klasi, sa odličnim karakteristikama, ne samo u pogledu tehničkog i ekonomskog dostignuća, već i u pogledu industrijskog dizajna. Novi Golf zastupa napredak i savršenstvo u svakom detalju i donosi revoluciju u svojoj klasi, sa veoma ekonomičnim motorima i obiljem unapređene tehnologije.

Dizajn Golfa sedme generacije

Konceptualno, novi Golf je baziran na MQB. To znači da je sve redizajnirano: od šasije i pogona u unutrašnjosti - ali i celokupni informacioni sistem i sistem zabave, kao i novi pomoćni sistemi.  Novi Golf je dugačak 4,255 metara što je za 56 mm više u odnosu na prethodnika, širi je za 13mm, što sada iznosi 1,799 metara i visok je 1,452 metara, što znači da je niži za 28 mm od prethodne generacije Golfa. Produženo je i međuosovinsko rastojanje, koje iznosi 2.637 mm. Veća je i zapremina prtljažnika, i to za 30 litara, tako da novi raspolaže sa 380 litara korisnog prostora u gepeku.

Dizajn novog Golfa u velikoj meri zasnovan je na prethodnoj generaciji ovog modela. Zaobljene linije na novom Golfu postale su oštrije i blago četvrtaste. To se najbolje uočava na prednjem delu automobila, farovima, haubi i krillima. Slično je i sa zadnjim branikom i stop svetlima. Novi detalj primetan je kod odvojenog trouglastog komada stakla na prozoru prednjih vrata, koji se nalazi tamo gde se na automobilima starijih generacija nalazilo leptir staklo.

U NAVAK-u prezentovan novi Golf - najbolji Golf ikada!

Unapređena kabina novog Golfa u okviru tri novoa opreme

Osnovni Trendline paket je prilično bogat standardnom opremom: klima uređaj, elektropodizači prozora, ukrasni metalik detalji, novi multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir, kožom obloženi upravljač, sistem za detekciju umora kod vozača, ESP kao i još mnogo toga. Nivoi standardne opreme su približni jedan drugome.

U srednjem paketu Comfortline, dostupani su izmedju ostalog:  tempomat, board kompjuter plus, 15 inčne alu felne, lumbalna podrška na prednjim sedištima i drugo.

Najviši Highline paket, standardno donosi luksuzne dodatke i vrhunsku opremu, kao što su multifunkcionalni volan, ambijentalno osvetljenje, ukrasni detalji od hroma,  16 inčne alu felne, i kvalitetne Alcantara materijale u enterijeru.

Volkswagen sa novim Golfom prezentuje napredak i savršenstvo u svakom detalju, pa je tako proširen i prostor na zadnjem sedištu.

U NAVAK-u prezentovan novi Golf - najbolji Golf ikada!

Napredni sigurnosni sistemi - prvi Volkswagen sa sistemom sprečavanja višestrukih sudara

Bezbednost i komfor na visokom nivou parole su novog Golfa. Sistem automatskog kočenja nakon sudara, značajan je jer sprečava dalje kretanje i eventualne sekundarne udare automobila, nakon inicijalnnog sudara. Paket asistencije vozaču je u ponudi kao opcional kod nivoa opreme Comfortline i Highline. Ovaj paket obuhvata, ACC adaptivni tempomat, „Front Assist“ sistem praćenja okruženja sa funkcijom City Emergency Braking, Bi-xenon farovi sa LED dnevnim svetlima i adaptivnim svetlima, „Dynamic Light Assist“ dinamična kontrola glavnog svetlosnog snopa, paket Light and sight, „Lane Assist“ asistencija pri ostajanju u istoj traci, alarm protiv krađe „Plus“, detekcija saobraćajnih znakova.

U NAVAK-u prezentovan novi Golf - najbolji Golf ikada!

Paleta unapređenih benzinskih i dizel pogonskih agregata

Dostupni su novi motori i 4Motion pogon na četiri točka koji obogaćuju veliku gamu novog Golfa. Ljubitelji Golfa uživaće u novoj generaciji motora koji nude veću ekonomičnost i niske vrednosti emisije CO2. Četiri nova motora: 1.2 TSI BlueMotion od 63 kW (85ks), 1.2 TSI BlueMotion od 77 kW (105ks), 1.4 TSI BlueMotion 90 kW (122ks) i 1.4 TSI BlueMotion od 103 kW (140ks) sa ACT (aktivan menadžment cilindara). Ovi motori se mogu kombinovati ili sa 6-stepenim manuelnim menjačem ili sa 7-stepenim menjačem sa duplim kvačilom (DSG). 4Motion pogon na sva četiri točka je dostupan kao opcional u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i sa motorima, 1.6 l 77 kW (105ks) TDI BlueMotion tehnologija, 2.0 l 110 kW (150ks) TDI BlueMotion tehnologija.

U NAVAK-u prezentovan novi Golf - najbolji Golf ikada!

Osnovni benzinski model (TSI) troši samo 4,9 l/100km, a osnovni dizel motor (TDI) troši 3,8 l/100km. TSI modeli imaju CO2 emisije od 115 g/km, dok TDI imaju CO2 emisiju od 99 g/km. Golf BlueMotion ima najbolje performanse: 3,2 l/100km i 85 g/km CO2. Još jedan novi motor je 1.4 TSI sa 103 kW/140 ks i automatskim isključenjem cilindra. Kombinovana potrošnja goriva ovog benzinskog motora, koji je podjednako sportski i postojan, iznosi 4,7 l/100km, čemu odgovara 109 g/km CO2. Veoma značajna činjenica je da je unapređena ušteda goriva za maksimalno 23%, u zavisnosti od izbora motora.

U NAVAK-u prezentovan novi Golf - najbolji Golf ikada!

Foto:

 

U NAVAK-u prezentovan novi Golf - najbolji Golf ikada!
U NAVAK-u prezentovan novi Golf - najbolji Golf ikada!

Porsche SCG

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

Svetska premijera Infiniti-ja Q30, prvog premijum aktiv kompkatnog modela japanskog proizvođača biće održana na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu...

Jaguar XE stigao na domaće tržište

Jaguar XE stigao na domaće tržište

U godini kada slavi veliki jubilej, 80 godina od osnivanja brenda, eminentni britanski  proizvođač lansirao je potpuno novi model XE, koji je upravo stigao u prodajni salon Grand Motorsa, zvaničnog uvoznika i servisera vozila marke Jaguar za Srbiju...

40. godina bez premca – BMW Serije 3

40. godina bez premca – BMW Serije 3

Tokom poslednjih 40 godina i šest generacija modela Serije 3, BMW je postavio standard savremenih sportskih limuzina, posebnim dizajnom, sportskom agilnošću, efikasnošću i komforom, stvarajući jaku emocionalnu vezu između sportskog iskustva vožnje i svakodnevne praktičnosti...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje