AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Chevrolet Trax spreman za svetsku premijeru u Parizu

Chevrolet Trax spreman za svetsku premijeru u Parizu

Pre nešto više od 75 godina, predstavljen je prvi SUV – Chevrolet Suburban Carryall, 1935. godine. Za samo nekoliko nedelja na Pariskom sajmu automobila, 27. septembra, svetsku premijeru imaće Trax – prvi Chevrolet-ov model u rastućem segmentu malih SUV-ova. Trax će zaokružiti Chevrolet-ovu ponudu modernih SUV-ova zajedno sa Captivom...

„Mnogo je decenija Chevrolet bio poznat po svojim pouzdanim i sposobnim SUV-ovima. Trax nastavlja sve tradicionalne Chevrolet-ove vrednosti i dodaje još mnogo toga. On je moderan, vrlo svestran, a opet štedljiv, mali SUV koji nudi pogon na sve točkove“, rekla je Susan Docherty, predsednica i izvršna direktorka Chevrolet Europe. „Trax je moderni prikaz jedne od Chevrolet-ovih glavnih karakteristika, a to je stvaranje i proizvodnja izvrsnih SUV-ova“, rekla je Docherty.

Svojom dužinom od 4248 mm i širinom od 1776 mm uz međuosovinski razmak od 2555 mm, Chevrolet-ov novi mali SUV odlikuje se snažnim linijama karoserije koje odražavaju agilnost i pokret. Zlatna leptir-mašna razdvaja gornji i donji deo rešetke, a zahvaljujući tome je Trax odmah prepoznatljiv kao član Chevrolet-ove porodice.

Tri štedljiva motora i sistem pogona na sve točkove na zahtev

Trax ima dovoljno mesta da se udobno smesti pet osoba u povišenom sedećem položaju. Svojom voznom dinamikom omogućiće iskustvo off-road vožnje.

Ponuda motora uključivaće 1,4-litarski benzinski motor s turbopunjačem, 1,6-litarski benzinski motor i 1,7-litarski dizelski motor. 1,4-litarski benzinski motor dolazi sa šestostepenim ručnim prenosom, daje 140 KS (103 kW) i izvršni okretni moment od 200 Nm. Sistem pogona na sve točkove dostupan je s varijantama opremljenom 1,4-litarskim turbo benzinskim ili 1,7-litarskim dizelskim motorom.

1,7-litarski dizelski motor nudiće 130 KS (96 kW) i izvršni okretni moment od 300 Nm. Svi pogonski sistemi sa ručnim menjačem dolaze sa funkcijom Start/Stop. 1,7-litarski dizelski i 1,4-litarski* turbo benzinski motor takođe će dolaziti sa šestostepenim automatskim menjačem.

U kabini se nudi jedinstvena fleksibilnost odlaganja i mogućnost povezivanja

Trax-ova unutrašnjost upotpunjena je korisnim i praktičnim elementima, kao što je skup instrumenata u kojem se digitalni pokazivači kombinuju sa analognim ekranima.

Puno je delova za odlaganje u novom Traxu. Osim prtljažnika od 358 litara, tu su razni delovi iznad i sa obe strane središnje konzole, kao i ladica ispod suvozačevog sedišta. Dodatni prostor za odlaganje nalazi se ispod poda prtljažnog prostora.

Pored zadnjeg sedišta, preklopljenog u razmeri 60/40, Trax ima i suvozačevo sedište koje se može ravno preklopiti. Moguće je birati između ukupno osam kombinacija sedišta.

Luksuzniji paketi opreme biće standardno opremljeni Chevrolet MyLinkom. Radi se o multimedijsko-informacijskom sistemu koji sadržaje pametnih telefona prenosi na ekran visoke rezolucije, osetljiv na dodir s dijagonalom od sedam inča. Od zime će My Link dolaziti s aplikacijom za navigaciju koja će se moći preuzeti na kompatibilne pametne telefone. Ona će moći prikazivati rutu s pametnog telefona na dodirnom ekranu sistema.

Besprekorna sigurnost

Celi je niz standardnih pasivnih i aktivnih sigurnosnih sistava usmeren zaštiti putnika. Trax će tako biti opremljen sa šest vaydušnih jastuka, elektroničkom kontrolom stabilnosti (ESC) sa pomoći pri kretanju na uzbrdici (HSA), kontrolom proklizavanja (TC) i ABS-om sa elektroničnom raspodelom sile kočenja. Pomoć pri stabilizaciji prikolice (TSA) i kontrola silaska niz nagib (HDC) standardne su značajnosti već kod modela sa srednjim paketom opreme.

*Bit će predstavljen tokom 2013.

Tehnički podaci su preliminarni (stanje:avgust 2012.)

Chevrolet

Brabus modifikovao Mercedes-Benz C63 AMG S po svom

Brabus modifikovao Mercedes-Benz C63 AMG S po svom

Na spisku frankfurtskih noviteta nalazi se još jedan veoma zanimljiv automobil. Brabus će tamo svetu pokazati modifikovani Mercedes-Benz C63 AMG S, čiji agregat razvija maksimalnu snagu od 600 KS i maksimalni obrtni moment od 800 Nm...

Nova Seat Ibiza je stigla u Srbiju

Nova Seat Ibiza je stigla u Srbiju

Španski brend SEAT, od septembra predstavlja na našem tržištu model Nova Ibiza. Pod sloganom ''OTVARA VAM NOVI SVET" u ovlašćenim prodajnim salonima možete doživeti sva njena unapređenja i inovacije...

Opel CV Road Show krenuo kroz Srbiju (FOTO)

Opel CV Road Show krenuo kroz Srbiju (FOTO)

Juče je u Opelovom prodajno-servisnom centru Autopromet zvanično počeo Opel CV Road Show – karavan Opelovih komercijalnih vozila koji će pored Beograda posetiti Požarevac, Čačak, Niš i potom nastaviti za Makedoniju, a zatim u Bugarsku...

Toyota u Frankfurtu 2015

Toyota u Frankfurtu 2015

Na predstojećem Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu (novinarski dani 15-16. septembar, za javnost 19-27. septembar), dve dominantne teme će oblikovati Toyotin štand. Jedna je neumorno širenje Toyotinog hibridnog asortimana...

Laka, lakša – nova Opel Astra

Laka, lakša – nova Opel Astra

Lakša, štedljivija i kompaktnija, uz ponudu izdašnijeg unutrašnjeg prostora – sve u vezi sa novom Opel Astrom prati maksime krajnje efikasnosti. Sve komponente i elementi dizajna su u skladu sa upravo tim standardima, što je rezultiralo inteligentnim paketom „à la Astra“...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje