AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Dunlop objavljuje novi program pneumatika za motorsport

Dunlop objavljuje novi program pneumatika za motorsport

Prošlog petka je proizvođač pneumatika Dunlop Motorsport, višestruki pobednik na prvenstvima, u Silverstonu (Velika Britanija) pohvalio novu pogonsku snagu u moto sportu budućnosti, pri čemu je naglasio da se nove tehnologije goriva mogu poboljšati samo novim konceptima dezena pneumatika...

Proizvođač pneumatika sa sedištem u Bermingemu je objavio da je pokrenuo razvoj specifičnog programa pneumatika kojim će snabdevati buduće generacije trkačkih automobila na električni pogon i vodonik.
 
Dunlop Motorsport će razvijati pneumatike za novo, revolucionarno vozilo GreenGT H2 koje u moto sport budućnosti uvodi potpuno preoblikovanu pogonsku snagu. Proizvođač pneumatika visokih performansi će tesno sarađivati sa grupom koja radi na razvoju tehnologije pneumatika kojom se omogućava njegovo bolje prianjanje i veći stepen iskorišćenja "pogonske snage budućnosti" u moto sportu.

GreenGT H2, koji će 2013. godine učestvovati na trci 24 sata Le Mana, jeste prvi trkački automobil na svetu sa ćelijama za sagorevanje vodonika i tehnologijom električnog prenosa snage.

Učešće Dunlopa u GreenGT H2 označava početak programa namenjenog razvoju specifičnih pneumatika za poboljšanje performansi i vodljivosti električnih automobila koji će ovim vozilima omogućiti da troše manje energije pri vožnji i u najvećoj meri poboljšati njihovo prianjanje i performanse.

Kako objašnjava Sebastien Montet, direktor konstrukcije i razvoja trkačkih pneumatika u Dunlopu Motorsport, inženjeri za razvoj moraju uspešno da se suoče sa tri glavna izazova koji će usmeravati razvoj pneumatika za novu pogonsku snagu u moto sportu. “Kod automobila kao što je GreenGT H2, moramo imati u vidu težinu vozila, karakteristike motora i poboljšanja na području iskorišćenja goriva. Promena težine vozila znači da će pneumatik koji razvijamo morati da podnosi veće sile, drukčiji obrtni moment motora znači da pneumatik mora imati veću podužnu čvrstoću, a veći stepen iskorišćenja goriva treba postići manjim otporom kotrljanja pneumatika.

SA TRKAČKE STAZE NA PUT

Dunlop Motorsport će tokom ove sezone iz svojeg centra odličnosti u Bermingemu snabdeti više od 500 trkačkih timova sa 250.000 pneumatika za 30 raznih prvenstava širom sveta, pri čemu će preduzeće takođe pokazati koju ulogu igra u nastojanjima da trkački automobili budućnosti prokrče put u smeru manje potrošnje energije i boljih performansi na putu.

Dunlop

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

Svetska premijera Infiniti-ja Q30, prvog premijum aktiv kompkatnog modela japanskog proizvođača biće održana na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu...

Jaguar XE stigao na domaće tržište

Jaguar XE stigao na domaće tržište

U godini kada slavi veliki jubilej, 80 godina od osnivanja brenda, eminentni britanski  proizvođač lansirao je potpuno novi model XE, koji je upravo stigao u prodajni salon Grand Motorsa, zvaničnog uvoznika i servisera vozila marke Jaguar za Srbiju...

40. godina bez premca – BMW Serije 3

40. godina bez premca – BMW Serije 3

Tokom poslednjih 40 godina i šest generacija modela Serije 3, BMW je postavio standard savremenih sportskih limuzina, posebnim dizajnom, sportskom agilnošću, efikasnošću i komforom, stvarajući jaku emocionalnu vezu između sportskog iskustva vožnje i svakodnevne praktičnosti...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje