AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volksvagen grupa gradi sopstvenu fabriku motora u Rusiji

Volksvagen grupa gradi sopstvenu fabriku motora u Rusiji

Volkswagen grupa širi svoje kapacitete u Rusiji. Dr Martin Vinterkorn, predsednik Upravnog odbora Volkswagen AG i Anatoli Artamonov guverner pokrajine Kaluga, juče su potpisali  ugovore u Moskvi u vezi sa izgradnjom fabrike motora u Kalugi, Rusija...

Volkswagen grupa će investirati oko 250 miliona evra u novu lokaciju, gde će se lokalno proizvoditi genearacija modernih motora EA211 od 2015. godine. Kapacitet je 150.000 motora godišnje. Fabrika motora se gradi neposredno pored fabrike Volkswagen vozila u Kalugi.

"Rusija je primarno tržište koje beleži strateški rast u Evropi za Volkswagen grupu. Do 2018. nameravamo da se ovde godišnje proda pola miliona vozila. S tim ciljem mi ćemo ponovo investirati oko 1 milijardu evra u lokalnu proizvodnju i nove modele ", izjavio je Dr Martin Vinterkorn, predsednik Upravnog odbora Volkswagen AG, povodom potpisivanja ugovora. "Naša nova fabrika motora pokazuje: Volkswagen grupa ostaje snažan pokretač za rusku automobilsku industriju i celokupnu rusku privredu ".

Motor koji će se proizvoditi u Kalugi u budućnosti je 1,6 litarski benzinski motor iz serije 211 EA i time predstavlja najmoderniju tehnologiju motora u okviru Volkswagen grupe.

Volkswagen ulaže oko 250 miliona evra u 30.000 m2 nove fabrike u Kalugi. Od 2015, fabrika motora će snabdevati motorima vozila iz proizvodnje iz Volkswagen grupe Rusija u Kalugi, kao i ugovornu prouzvodnju u fabrici GAZ u mestu Nižnji Novgorod. Kućišta motora i glave cilindara sa integrisanom ugradnjom i radilice, kao i kompletan motor predstavljaju deo planiranog obima proizvodnje.

Sa izgradnjom fabrike motora, Volksvagen proširuje svoju industrijsku posvećenost u
Rusiji. Istovremeno, grupa ispunjava ciljeve dogovorene sa ruskom vladom krajem maja 2011. u pomoćnom sporazumu, dekretom 166. To određuje da će od 2016, najmanje 30 odsto proizvedenih vozila u Rusiji biti opremljeno motorima koji su proizvedeni lokalno.

Investicije od strane Volkswagen grupe u Rusiji do sada su okvirno iznosile milijardu evra. Da bi se odgovorilo snažnom rastu potražnje na ruskom automobilskom tržištu u budućnosti, grupa planira da uloži dodatnih milijardu evra u Rusiji za razvoj novih tržišta vozila, buduću lokalizaciju proizvodnje kao i izgradnju nove fabrike motora u Kalugi kao što je dogovoreno.

Volkswagen

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

Jaguar Land Rover grupa će u Frankfurtu prikazati nove i uzbudljive modele, a osim toga, javnost će premijerno upoznati i sa najnovijim tehnologijama. Na najvećem štandu do sada, Jaguar Land Rover izlaže čak 19 vozila iz svog portfolija...

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

Svetska premijera Infiniti-ja Q30, prvog premijum aktiv kompkatnog modela japanskog proizvođača biće održana na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu...

Jaguar XE stigao na domaće tržište

Jaguar XE stigao na domaće tržište

U godini kada slavi veliki jubilej, 80 godina od osnivanja brenda, eminentni britanski  proizvođač lansirao je potpuno novi model XE, koji je upravo stigao u prodajni salon Grand Motorsa, zvaničnog uvoznika i servisera vozila marke Jaguar za Srbiju...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje