AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volksvagen grupa gradi sopstvenu fabriku motora u Rusiji

Volksvagen grupa gradi sopstvenu fabriku motora u Rusiji

Volkswagen grupa širi svoje kapacitete u Rusiji. Dr Martin Vinterkorn, predsednik Upravnog odbora Volkswagen AG i Anatoli Artamonov guverner pokrajine Kaluga, juče su potpisali  ugovore u Moskvi u vezi sa izgradnjom fabrike motora u Kalugi, Rusija...

Volkswagen grupa će investirati oko 250 miliona evra u novu lokaciju, gde će se lokalno proizvoditi genearacija modernih motora EA211 od 2015. godine. Kapacitet je 150.000 motora godišnje. Fabrika motora se gradi neposredno pored fabrike Volkswagen vozila u Kalugi.

"Rusija je primarno tržište koje beleži strateški rast u Evropi za Volkswagen grupu. Do 2018. nameravamo da se ovde godišnje proda pola miliona vozila. S tim ciljem mi ćemo ponovo investirati oko 1 milijardu evra u lokalnu proizvodnju i nove modele ", izjavio je Dr Martin Vinterkorn, predsednik Upravnog odbora Volkswagen AG, povodom potpisivanja ugovora. "Naša nova fabrika motora pokazuje: Volkswagen grupa ostaje snažan pokretač za rusku automobilsku industriju i celokupnu rusku privredu ".

Motor koji će se proizvoditi u Kalugi u budućnosti je 1,6 litarski benzinski motor iz serije 211 EA i time predstavlja najmoderniju tehnologiju motora u okviru Volkswagen grupe.

Volkswagen ulaže oko 250 miliona evra u 30.000 m2 nove fabrike u Kalugi. Od 2015, fabrika motora će snabdevati motorima vozila iz proizvodnje iz Volkswagen grupe Rusija u Kalugi, kao i ugovornu prouzvodnju u fabrici GAZ u mestu Nižnji Novgorod. Kućišta motora i glave cilindara sa integrisanom ugradnjom i radilice, kao i kompletan motor predstavljaju deo planiranog obima proizvodnje.

Sa izgradnjom fabrike motora, Volksvagen proširuje svoju industrijsku posvećenost u
Rusiji. Istovremeno, grupa ispunjava ciljeve dogovorene sa ruskom vladom krajem maja 2011. u pomoćnom sporazumu, dekretom 166. To određuje da će od 2016, najmanje 30 odsto proizvedenih vozila u Rusiji biti opremljeno motorima koji su proizvedeni lokalno.

Investicije od strane Volkswagen grupe u Rusiji do sada su okvirno iznosile milijardu evra. Da bi se odgovorilo snažnom rastu potražnje na ruskom automobilskom tržištu u budućnosti, grupa planira da uloži dodatnih milijardu evra u Rusiji za razvoj novih tržišta vozila, buduću lokalizaciju proizvodnje kao i izgradnju nove fabrike motora u Kalugi kao što je dogovoreno.

Volkswagen

Već 30.000 porudžbina za novu Astru

Već 30.000 porudžbina za novu Astru

Opel je bio u centru pažnje na 66. Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu sa svetskom premijerom nove generacije Astre, koja se odigrala upravo danas. Ova premijera ujedno označava početak nove ere za kompaniju...

Priča o novom Aurisu se nastavlja!

Priča o novom Aurisu se nastavlja!

Na obe lokacije, u ulici Kralja Milana, juče od 12 do 15 časova, i u ulici Milentija Popovića od 16 do 19 časova, Auris će se transformisati, i pokazati da je jednako lep i u drugoj boji, i jednako zabavan u novom, originalnom izdanju!

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Modernizovani Porsche 911 izgibio je svoj atmosferski motor, čije mesto je zauzeo manji turbo motor. Agregat ima šest cilindara, zapreminu od 3 litra i opremljen je sa dva turbopunjača. Da li je izgubio karakter?

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

Jaguar Land Rover grupa će u Frankfurtu prikazati nove i uzbudljive modele, a osim toga, javnost će premijerno upoznati i sa najnovijim tehnologijama. Na najvećem štandu do sada, Jaguar Land Rover izlaže čak 19 vozila iz svog portfolija...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje