AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Subaru u Ženevi: BRZ i nova Impreza sa pet vrata

Subaru u Ženevi: BRZ i nova Impreza sa pet vrata

Subaru je zvanično potvrdio, da će na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi predstaviti evropsku verziju sportskog modela BRZ, koji je razvijen u saradnji sa kompanijom Toyota. Pored toga, Subaru će ove godine u Palexpo centru predstaviti i evropsku verziju nove generacije modela Impreza, u izdanju sa pet vrata...

Ispod prednje haube, Subaru BRZ krije atmosferski agregat boxer konstrukcije, zapremine 2.0 litra, opremljen direktnim sistemom ubrizgavanja goriva u cilindar D-4S. Motor razvija maksimalnu snagu od 147 kW (200 KS). Zahvaljujući motoru boxer konstrukcije, motor je smešten nisko, što je značajno uticalo na snižavanje težišta automobila. Šestostepeni menjač može biti klasičan manuelni, ili automatski sa komandama iza volana. Maksimalni obrtni moment motora iznosi 205 Nm, a obrtni moment se prenosi na zadnju osovinu.

Toyotin dvojnik sa logom marke Subaru, razlikuje se samo u detaljima, kao što je drugačiji prednji branik. Subaru BRZ ima masku hladnjaka sa lamelama, za razliku od modela Toyote GT 86, koja ima saćastu masku hladnjaka. Iznad svetala za maglu, nalazi se nekoliko LED dioda. Otvori u gornjem delu blatbrana su hromirani, a zadnje svetlosne grupe su iste, ali je grafika drugačija.

Subaru u Ženevi: BRZ i nova Impreza sa pet vrata

Četvrta generacija modela Subaru Impreza, sa petovratnom karoserijom, kao i model BRZ, predstavljena je prošle godine. Japanska kompanija ističe da je nova Impreza veoma pouzdan, bezbedan i automobil sa odličnim voznim osobinama. Sve ovo je dobijeno zahvaljujući kombinaciji simetričnom pogona na sve točkove i motora tipa boxer. Na evropskim tržištima, Impreza će biti dostupna sa 1,6-litarskim četvorocilindarskim boxer motorom. Ovaj motor u verziji za japansko tržište razvija maksimalnu snagu od 85 kW pri 5.600 o/min i maksimalni obrtni moment od 148 Nm pri 4.000 o/min.

Podsetimo, Subaru ove godine slavi 40 godina sistema pogona na sve točkoveč. Na ovaj jubilej, japanska kompanija će nas podsetiti na sajmu automobila u Ženevi. Posetioci će imati priliku, da se putem virtuelne igrice upoznaju sa prednostima simetričnog pogona na sve točkove.

Automagazin.rs

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Poslušajte zvuk modernizovanog Porsche 911

Modernizovani Porsche 911 izgibio je svoj atmosferski motor, čije mesto je zauzeo manji turbo motor. Agregat ima šest cilindara, zapreminu od 3 litra i opremljen je sa dva turbopunjača. Da li je izgubio karakter?

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

IAA Frankfurt 2015 - Jaguar i Land Rover

Jaguar Land Rover grupa će u Frankfurtu prikazati nove i uzbudljive modele, a osim toga, javnost će premijerno upoznati i sa najnovijim tehnologijama. Na najvećem štandu do sada, Jaguar Land Rover izlaže čak 19 vozila iz svog portfolija...

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

IAA Frankfurt 2015 - Infiniti Q30

Svetska premijera Infiniti-ja Q30, prvog premijum aktiv kompkatnog modela japanskog proizvođača biće održana na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje