AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ponuda Mitsubishi Motorsa na 42. Sajmu automobila u Tokiu

Ponuda Mitsubishi Motorsa na 42. Sajmu automobila u Tokiu

Mitsubishi Motors Korporacija (MMC) prikazaće svih 15 vozila (12 na Novinarskom danu 1) na 42. Sajmu automobila u Tokiu, koji se održava u Konferencijskom centru Tokyo Big Sight u Tokiu od 30. novembra do 11. decembra (otvaranje za publiku je 3. decembra). Dva automobila će na Sajmu imati svoju premijeru: Mirage i MITSUBISHI Concept PX-MiEVⅡ.

Ova vozila dostojno predstavljaju osnovne stubove strategije izložene u srednje-ročnom biznis planu Skok 2013: strateški modeli fokusirani na nova tržišta i modeli koji sadrže “zelenu tehnologiju.” Mirage kompaktni automobil otelovljuje globalnu strategiju dok MITSUBISHI Concept PX-MiEVⅡ koncept SUV objedinjuje “zelenu tehnologiju” sa svojim jedinstvenim plug-in hibridnim pogonskim agregatom.

Ponuda Mitsubishi Motorsa na 42. Sajmu automobila u Tokiu

Takođe, na štandu Mitsubishi Motorsa biće izložen i MINICAB-MiEV lako komercijalno električno vozilo koje će na japansko tržište izaći u decembru, i-MiEV električno vozilo nove generacije (EV) koje se nalazi u prodaji širom sveta i u evropskim zemljama, a do kraja ove godine izaći će i na tržište Sjedinjenih Država.  Pored toga, izloženi će biti RVR kompaktni SUV (ASX ili Outlander Sport na nekim tržištima) pojačan novim MIVEC motorom koji objedinjuje Auto Stop & Go (AS&G) i Pajero (Montero ili Shogun na nekim tržištima) SUV poboljšan “čistim dizel” motorom.

Na štandu Mitsubishi Motors naći će se i MiEV House, koncept “pametna kuća” koji štedi energiju i sprečava globalno zagrevanje koristeći energiju u okviru domaćinstva, “pametni uređaji,” EV/plug-in hibridno vozilo (PHEV), i “pametne mreže” sve kroz HEMS (Sistem za distribuciju energije za kućne aparate) kao i Mitsubishijev EIS (Integracioni sistem električnih vozila). HEMS život čini udobnijim za ljude koji žive u kućama uz mogućnost stalnog praćenja nivoa potrošene i preostale energije uz optimaciju i jednog i drugog što je pogodno kada dodje do nedostatka električne energije kao i za njenu uštedu. Povezan sa “pametnom kućom” i HEMS-om, EIS konstantno nadgleda EV/PHEV potrošnju i efikasnost (što zavisi od načina vožnje EV/PHEV-a), prosleđuje ovu informaciju HEMS-u, koji zatim optimizira napajanje iz domaćinstva tako da EV/PHEV uvek ima dovoljno energije.

Uz MiEV House biće izložen i MiEV Café, prostor za relaksaciju sa napajanjem iz električnog vozila parkiranog odmah pored. Električno vozilo napajaće MiEV Café preko novog moćnog uređaja za napajanje koji omogućava snabdevanje do 1500W iz baterija EV i PHEV. Moćnii uređaj za napajanje naći će se u prodaji u Japanu do kraja ove fiskalne godine.

Ponuda Mitsubishi Motorsa na 42. Sajmu automobila u Tokiu

Mirage

Dizajn Mirage-a 2 naglašava njegovu kompaktnost, dostupnost, i visoku efikasnost koji zadovoljavju potrebe novih tržišta budući da je pristupačan, ali i razvijenih performansi u pogledu potrebe za energetskom efikasnošću i niskom emisijom CO2. Dodatno, Mirage pruža dobru upravljivost i laganu vožnju karakterističnu za  kompaktne eutomobile dok istovremeno ima udobnu unutrašnjost i dovoljno prostora za pet odraslih putnika.
2: Potiče od engleske reči “mirage.” Ime je prvo korišćeno za Mirage seriju razvijenu za štednju resursa/energije/prostora i visoke performanse u kompaktnom paketu koji se prvi put predstavio u Japanu 1978. Novi Mirage koncept nasledio je suštinu te prve serije: pametno postiže visoke performanse i funkcionalnost u ograničenom prostoru.

MMC cilja na visoku efikasnost (u verziji za japansko tržište) od 30km po litru kroz niz mera uljučujući smanjenje težine u skoro asvakom delu vozila, smanjenju otpora kotrljanja i veću efikasnost kroz niz funkcija od motora, prenosa, kočnica i guma, i aerodinamičnog tela koje smanjuje otpor vazduha i vuču. Novi Mirage izaći će na tržište na Tajlandu u martu 2012.

Ponuda Mitsubishi Motorsa na 42. Sajmu automobila u Tokiu

MITSUBISHI KonceptPX-MiEVⅡ

MMC je svoje EV tehnologije fokusirao japansku klasu mini automobila. MMC je bio prvi veliki proizvođač automobila koji je na tržište doneo električni automobil iz masovne proizvodnje kada je izbacio i-MiEV nove generacije 2009. godine. Kompanija će svoje drugo električno vozilo koje je u masovnoj proizvodnji EV—MINICAB-MiEV laki komercijalni mini automobil predstaviti u decembru ove godine.  Ovi modeli su veoma popularni među gradskim putnicima —vozila koja se koriste za prevoz manjih grupa putnika na manjim razdaljinama u gradskim područjima.

MITSUBISHI Koncept PX-MiEVⅡ je Mitsubishijeva ideja za plug-in hybrid srednje veličine PHEV model koji nudi veliki raspon vožnje koju zahtevaju vozila srednje veličine (i velika vozila). MITSUBISHI Koncept PX-MiEVⅡ sadrži najnoviji pogonski agregat izveden iz već postojeće MMC EV tehnologije koja obezbeđuje ekološke performanse i tih rad svojstven električnom vozilu u SUV paketu koji obezbeđuje komfornije upravljanje i pruža veću upotrebljivost van gradskih područja. MITSUBISHI Koncept PX-MiEVⅡ, sa svojim visokim ekološkim performansama i ekonomičnom potrošnjom, isključuje mnoge negativne predstave o SUV-u.

Mitsubishijev jedinstveni plug-in hibridni sistem sjedinjuje EV tehnologiju izvedenu iz i-MiEV –a sa malim konvencionalnim motorom u skladu sa najnovijom tehnologijom MMC koja štedi energiju i čuva okolinu. Ova kombinacija ne samo da obezbeđuje kombinovanu energetsku efikasnost3 od više od 60km po litru, što je daleko više nego kod automobila sa konvencionalnim motorima, već i veoma visok nivo ekoloških performansi održavajući opseg kretanja na nivou automobila sa konvencionalnim motorima (preko 800 km).

3: Reprezentativni pokazatelj efikasnosti potrošnje goriva zasnovan na kombinaciji efikasnosti vozila pri vožnji u električnom modu, nazvano plug-in efikasnost potrošnje goriva, i u vožnji u hibridnom modu, nazvano hibridna efikasnost potoršnje.
 
Plug-in hibridni sistem koristi baterije visokog kapaciteta koje automobilu omogućavaju da pređe 50 km u električnom modu, omogućavajući da se vozi potpuno kao EV u gotovo svim svakodnevnim situacijama. U zavisnosti od potrošnje energije i preostale energije u bateriji sistem će motor pokrenuti automatski kao generator, a motor se može koristiti i za pokretanje točkova ukoliko je potrebno. Dodatno, pritiskom na dugme, vozač ima slobodu da izabere baterijski mod vožnje kada želi da vozi tiho i bez emitovanja štetnih gasova u stambenim naseljima ili u u seoskim predelima. Istovremeno, vozač takođe može aktivirati mod za punjenje dok je u pokretu, kontrolišući upotrebu energije i koristeći motor kao generator za punjenje baterije.
Utičnica ugrađena u vozilo omogućava da se akumulirana enrgija koristi za napajanje kućnih električnih uređaja prilikom kampovanja ili drugih aktivnosti na otvorenom, ili da pruži izvor energije u hitnim slučajevima. Dodatno, ulaz za brzo punjenje je kompatibilan sa automobil-kuća sistemom.

Još jedno svojstvo koje poseduje MITSUBISHI Concept PX-MiEVⅡ pored svojih odlučnih performansi u pogledu zaštite životne sredine je njegov pogonski agregat koji koristi novo-razvijeni sistem duplog motora i pogona na četiri točka u paru sa Mitsubishi S-AWC (Super-kontrola svih točkova) napredni sistem kontrole vuče. Bazirano na tehnologiji pogona na 4 točka razvijenim i usavršenim na modelima Lancer Evolution X, S-AWC pruža puni užitak u vožnji obezbeđujući upravljanje bez napora uz održavanje visokog nivoa stabilnosti i sigurnosti. Pored izvanrednog rukovanja, MITSUBISHI Concept PX-MiEVⅡ obezbeđuje 100% trenutno maksimalni moment karakterističan za električni motor, dajući mu ubrzanje uporedivo sa 3.0-litarskim V6 motorom. MITSUBISHI Koncept PX-MiEVⅡ uzdiže ekološko vozilo na viši nivo svojom jedinstvenom kombinovanom upotrebom goriva i efikasnošću u zaštiti životne sredine.

Inoto

Brabus modifikovao Mercedes-Benz C63 AMG S po svom

Brabus modifikovao Mercedes-Benz C63 AMG S po svom

Na spisku frankfurtskih noviteta nalazi se još jedan veoma zanimljiv automobil. Brabus će tamo svetu pokazati modifikovani Mercedes-Benz C63 AMG S, čiji agregat razvija maksimalnu snagu od 600 KS i maksimalni obrtni moment od 800 Nm...

Nova Seat Ibiza je stigla u Srbiju

Nova Seat Ibiza je stigla u Srbiju

Španski brend SEAT, od septembra predstavlja na našem tržištu model Nova Ibiza. Pod sloganom ''OTVARA VAM NOVI SVET" u ovlašćenim prodajnim salonima možete doživeti sva njena unapređenja i inovacije...

Opel CV Road Show krenuo kroz Srbiju (FOTO)

Opel CV Road Show krenuo kroz Srbiju (FOTO)

Juče je u Opelovom prodajno-servisnom centru Autopromet zvanično počeo Opel CV Road Show – karavan Opelovih komercijalnih vozila koji će pored Beograda posetiti Požarevac, Čačak, Niš i potom nastaviti za Makedoniju, a zatim u Bugarsku...

Toyota u Frankfurtu 2015

Toyota u Frankfurtu 2015

Na predstojećem Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu (novinarski dani 15-16. septembar, za javnost 19-27. septembar), dve dominantne teme će oblikovati Toyotin štand. Jedna je neumorno širenje Toyotinog hibridnog asortimana...

Laka, lakša – nova Opel Astra

Laka, lakša – nova Opel Astra

Lakša, štedljivija i kompaktnija, uz ponudu izdašnijeg unutrašnjeg prostora – sve u vezi sa novom Opel Astrom prati maksime krajnje efikasnosti. Sve komponente i elementi dizajna su u skladu sa upravo tim standardima, što je rezultiralo inteligentnim paketom „à la Astra“...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje