AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kaspersky Lab sarađuje sa Formula E timom „DS Virgin Racing”

Kaspersky Lab sarađuje sa Formula  E timom „DS Virgin Racing”

DS Virgin Racing tim i kompanija Kaspersky Lab objavili su danas vest o novoj inovativnoj saradnji, koja ima za cilj da u narednih nekoliko godina vozilima ovog tima obezbedi zaštitu od sajber pretnji...

Vest je objavljena zajedno sa osnivačem kompanije Virgin, Ser Ričardom Bransonom, tokom DS Virgin Racing samita pionirskih inovacija, održanog u prostorijama kompanije New Lab u Bruklinu, koji je okupio više od 250 najuticajnijih biznis lidera, koji su diskutovali o ulozi poslovanja u borbi sa klimatskim promenama.

Ovo partnerstvo, koje će i zvanično početi uoči prve trke Formule E u Njujorku, podrazumeva da će članovi tima sarađivati sa stručnjacima iz kompanije Kaspersky Lab i zajedno raditi na dizajnu i implementaciji sajber bezbednosnih rešenja svetske klase, koja će štititi tim od poznatih i nepoznatih sajber pretnji.

Kaspersky Lab sarađuje sa Formula  E timom „DS Virgin Racing”

Jevgenij Kasperski, glavni izvršni direktor kompanije Kaspersky Lab izjavio je: „Posmatramo Formulu E već neko vreme i saradnja sa nekim od timova se činila kao logičan korak za nastavak naših aktivnosti u svetu automobilskih sportova. DS Virgin Racing Formula E tim je bio logičan izbor za nas. Pored toga što obe strane praktikuju tehnološke inovacije, mi takođe delimo sličnu viziju i strast, i želimo da je prenesemo našim potrošačima i ostatku sveta”.

Pored podrške jednom od osnivačkih timova u ovom rastućem globalnom sportu, kompanija Kaspersky Lab posmatra ovu oblast kao novo polje za nastavak istraživanja i razvoj novih tehnologija koja će povezana i autonomna vozila zaštititi od sajber pretnji. Saradnja će podrazumevati i brendiranje DS Virgin Racing vozila, garaža i opreme vozača.

Aleksandar Moiseev (Alexander Moiseev ), glavni bezbednosni direktor u kompaniji Kaspersky Lab koji je objavio ovu vest, zajedno sa Ser Ričardom Bransonom, izjavio je: „Napredak koji smo napravili u automobilskoj sajber bezbednosti delom je rezultat našeg prisustva u automobilskim sportovima, i mi ga koristimo kao podlogu za testiranje novih koncepta i ideja, koje zatim koristimo u razvoju rešenja u našoj industriji”.

Kaspersky Lab sarađuje sa Formula  E timom „DS Virgin Racing”

Aleks Tai (Alex Tai), direktor DS Virgin Racing tima, dodao je: „Počastvovani smo što stupamo u partnerstvo sa kompanijiom Kaspersky Lab, što će nam omogućiti da budemo tim koji je najadekvatnije zaštićen od današnjih sajber pretnji. Kao vodeća globalna kompanija za sajber bezbednost, sa bogatim nasleđem u automobilskim sportovima, Kaspersky Lab je pozicioniran tako da može da zaštiti tehnologiju našeg tima i zadrži našu vodeću poziciju među konkurentima”.

Za više informacija posetite stranice www.ds-virginracing.com ili www.kms.racing


PR



 

I Škoda Enyaq je postala sportska - verzija RS je tu

I Škoda Enyaq je postala sportska - verzija RS je tu

Škoda Auto proširuje svoju RS porodicu još jednim potpuno električnim modelom – Enyaq RS iV. Baš kao i Enyaq Coupe RS iV, češki proizvođač automobila odlučio se za dva motora sa ukupnom snagom sistema od 220 kW* i pogonom na sva četiri točka za vrhunsku verziju SUV modela...

Kijin tržišni udeo u Evropi već 5,1%

Kijin tržišni udeo u Evropi već 5,1%

Brojke koje je objavilo Evropsko udruženje proizvođača automobila (ACEA) potvrđuju da se  Kijin tržišni udeo u Evropi (Kia ovde svrstava zemlje članice EU, EFTA i Ujedinjeno kraljevstvo) u prvih devet meseci 2022. godine povećao na 5,1%...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje