Početna
Vesti
Test
Saveti
Predstavljamo
Kamioni
Forum
Sport
Formula 1
WRC
Domaći reli
Kružne trke
Brdske trke
Galerije
Posteri
Formula 1
WRC
Evropski reli
Domaći reli
Kružne i brdske
Sajam
Auto show
Auto oglasi
Novi automobili
Intervju
Marketing
Linkovi
RSS vesti
Kontakt
 
 
 
ma nemoj
 
 
Automobili
 
www.automagazin.rs
 
Auto magazin

Najopasniji putevi na svetu19.03.2011

Najopasniji putevi na svetu

Po najopasnijim putevima sveta, vozi veoma malo vozača. Oni svakodnevno prelaze mnogo kilometara, u prvom stepenu prenosa, bez navigacije i semafora. Na ovim putevima nema pisanih pravila. Nema znakova. Nema policije. Predstavljamo Vam pet najopasnijih puteva na svetu...


Najopasniji putevi na svetu

Severni Yungas, Bolivija

Severni Yungas u Boliviji se drugačije zove i put smrti (pogledajte na fotografiji i zašto). Put je dugačak 60 kilometara, i vodi od mesta La Paz do mesta Corioco. Na ovoj kratkoj deonici, godišnje pogine 300 ljudi.


Najopasniji putevi na svetu

Put su, 1930. godine, izgradili ratni zarobljenici. Počinje kod mesta La Paz, koje se nalazi na 3.600 metara iznad nivoa mora. Put je prosečno širok 3,2 metra, a prosečna širina automobila iznosi 1,7 metara. Sa jedne strane puta se obično nalazi brdo, a sa druge "provalija" duboka 600 metara. Sada svemu dodajte i kišu, blato... Najveća nesreća na putu Severni Yungas dogodila se 24. jula 1983. godine. Tog dana, u "provaliju" je sleteo autobus sa 100 putnika. Nije bilo preživelih.


Najopasniji putevi na svetu

Zimski put Tuktoyaktuk, Kanada

Zimski putevi su oni koji se koriste samo zimi. Automobili se, tokom zimskih meseci, kreću po zamrznutoj delti reke Mackenzie, koja ide do Severnog ledenog okeana. Pre nego što se otvori sezonski saobraćaj, sa reke se mora očistiti sneg. Kao što pretpostavljate, put se nalazi na površini mora, a ispresecan je brojnim pukotinama. Događa se da automobil upadne u ledeno hladnu vodu, i da putnici ostanu zamrznuti u ledu dubine 8 metara.


Najopasniji putevi na svetu

Khardung La, Indija


Treći najopasniji put na svetu je Khardung La, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 5.359 metara. "Saobraćajnica" se prostire od mesta North Leh do doline Nubra u Indiji. Za razliku od mnogobrojnih drugih indijskih puteva, ovaj put se može pohvaliti odličnom površinom. Međutim, nedostatak kiseonika (kako za motor automobila, tako i za vozača), čini ovaj put izuzetno opasnim. Takođe, sa jedne strane vozače čekaju "provalije" velike visine, a sa druge je brdo.


Najopasniji putevi na svetu

Tunel Guoliang, Kina

Na ovom delu puta, do izražaja dolaze neke fobije, koje vozače mogu i ubiti. To je strah od visine, ili klaustrofobija (strah od zatvorenog ili uskog prostora). Mala je šansa da neko pređe ovu deonicu, a da ne oseti snažno "lupanje srca". Tunel Guoliang meri 1.200 metara dužine, širok je samo 3,6 metara, a visok 4,5 metara.


Najopasniji putevi na svetu


Put Lena, Rusija

Oni koji se žale na stanje puteva u Srbiji, treba da pogledaju ovo. Put Lena spaja mesto Jakutsk, sa jugom Rusije. Put je dugačak 1.212 kilometara, i na njemu ne postoji ni metar asfalta. Ali, nepostojanje asfalta na ovom putu nije uzrok nedostatka finansija, već tehnička nemogućnost da se asfaltira ova "saobraćajnica". Blato je glavna površina puta Lena, u najvećem delu godine. Količina blata je tolika, da su ovde zaglavljuju i automobili sa pogonom na sve tokove i moćni kamioni. Tokom zime, situacija je povoljnija, jer blato zamrzne, a automobili se kreće brzinom i do 70 km/h. U leto, ova deonica se pretvara u more blata, gde na nekim deonicama, automobili bukvalno nestaju u blatu.


Najopasniji putevi na svetuNajopasniji putevi na svetuNajopasniji putevi na svetu

Automagazin.rs

Komentari

Facebookdel.icio.usStumbleUponDiggGoogle+Twitter
Trenutno nema komentara.

Dodajte komentar

* Potrebne informacije
(neće biti objavljeno)
 
Smile Sad Huh Laugh Mad Tongue Crying Grin Wink Scared Cool Sleep Blush Unsure Shocked
Koji je peti mesec u godini?
 
Unesite odgovor:
 
 
 

Sajam automobila u Beogradu 2015 - prve fotografije 20.03.2015

Sajam automobila u Beogradu 2015 - prve fotografije

52. Međunarorni salon automobila i 9. Međunarodni sajam motocikala i bicikala je počeo. 50 intrigantnih premijera, poslovnim posetiocima i širokoj publici predstavljaju više od 400 izlagača iz 26 zemalja. Predstavljamo vam prve fotografije snimljene pod kupolama Beogradskog sajma...

Detaljnije...
 

Great Wall premijerno na Sajmu automobila 20.03.2015

Great Wall premijerno na Sajmu automobila

Great Wall, najveći privatni kineski proizvođač automobila, premijerno nastupa na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu, sa modelima Steed 5, H5 i H6.

Detaljnije...
 

Pretpremijerno predstavljen Fiat 500X u Srbiji 20.03.2015

Pretpremijerno predstavljen Fiat 500X u Srbiji

Kompanija FIAT Automobili Srbija (FAS) zvanično je najavila i novo ime kompanije, koja će se od sada zvati FCA Srbija d.o.o. Kragujevac (FCA Serbia d.o.o. Kragujevac), u skladu sa prošlogodišnjim uspešno okončanim spajanjem kompanija FGA i Krajsler (Chrysler).

Detaljnije...
 

Kolekcija Mazdinih noviteta na sajmu automobila u Beogradu 20.03.2015

Kolekcija Mazdinih noviteta na sajmu automobila u Beogradu

Na sajmu automobila u Beogradu, koji svoja vrata za posetioce otvara u petak 20. marta, Mazda nastupa sa temeljno podmlađenom kolekcijom modela. Na štandu uređenom po uzoru na velike svetske izložbe, japanski proizvođač će izložiti sledeće modele:

Detaljnije...
 

TOYOTA na dohvat ruke! 20.03.2015

TOYOTA na dohvat ruke!

Toyota je na ovogodišnjoj sajamskoj manifestaciji, na štandu u areni hale 1 Beogradskog sajma,  izložila aktuelnu ponudu modela na tržištu Srbije. Pored  aktuelnih modela, tu su i prilagođeni paketi opreme i atraktivni finansijski uslovi za kupovinu...

Detaljnije...
 

Hyundai Auto predstavio novi i20 20.03.2015

Hyundai Auto predstavio novi i20

Oslanjajući se na dosadašnji uspeh svog popularnog modela i20 , Hyundai je odlučio da predstavi svog naslednika u B segmentu auto tržišta, a rezultat ove ideje je javnosti prezentiran tokom sajma automobila  u Parizu.

Detaljnije...
 

U Beogradu premijerno prikazan novi model Volvo-a XC90 (FOTO) 19.03.2015

U Beogradu premijerno prikazan novi model Volvo-a XC90 (FOTO)

Mada se njegovi modeli neće pojaviti pod kupolama Beogradskog sajma, ljubitelji ove marke i znatiželjnici ipak nisu ostali uskraćeni za potpuni doživljaj novih Volvo automobila, jer je trenutni hit - XC90 -premijerno izložen u neobičnom ambijentu Mikser House, u Karađorđevoj ulici u Beogradu.

Detaljnije...
 

AK Kole - otvoren prodajni salon za brendove Jeep, Alfa Romeo i Abarth 19.03.2015

AK Kole - otvoren prodajni salon za brendove Jeep, Alfa Romeo i Abarth

Auto kuća Kole, ovlašćeni diler i serviser vozila grupacije Fiat Chrysler Automobiles (FCA), svečano je otvorila novi , redizajnirani, prodajno servisni salon, koji će osim dosadašnjih Fiati Fiat Professional programa, od danas na istoj lokaciji u unapređenom prostoru u ponudi imati i brendove Jeep, Alfa Romeo i Abarth.

Detaljnije...
 

Mercedes-Benz premijere na salonu automobila u Beogradu 19.03.2015

Mercedes-Benz premijere na salonu automobila u Beogradu

Kompanija Star Import, Generalni distributer za Mercedes-Benz i smart vozila priredila je ekskluzivnu premijeru svojih najnovijih modela u Hali 3 Beogradskog sajma, gde nastupa pod sloganom „Follow the Champions“...

Detaljnije...
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 . . . 1142
 
Fiat 500X - Sajam automobila Beograd 2015
 
 
 
 
Olympus PEN
 
 
Super Test
 
 
F1 bolid Ferrari 2014
Koju oznaku biste dali novom Ferrari bolidu za sezonu 2014?
F14 T
F14 Maranello
F14 Scuderia
F166 Turbo
F616