Početna
Vesti
Test
Saveti
Predstavljamo
Kamioni
Forum
Sport
Formula 1
WRC
Domaći reli
Kružne trke
Brdske trke
Galerije
Posteri
Formula 1
WRC
Evropski reli
Domaći reli
Kružne i brdske
Sajam
Auto show
Auto oglasi
Novi automobili
Intervju
Marketing
Linkovi
Kontakt
 
 
ma nemoj
 
 
Automobili
 
www.automagazin.rs
 
 
Marka:  
Model:  
Cena:  
 
Auto magazin

Najopasniji putevi na svetu19.03.2011

Najopasniji putevi na svetu

Po najopasnijim putevima sveta, vozi veoma malo vozača. Oni svakodnevno prelaze mnogo kilometara, u prvom stepenu prenosa, bez navigacije i semafora. Na ovim putevima nema pisanih pravila. Nema znakova. Nema policije. Predstavljamo Vam pet najopasnijih puteva na svetu...


Najopasniji putevi na svetu

Severni Yungas, Bolivija

Severni Yungas u Boliviji se drugačije zove i put smrti (pogledajte na fotografiji i zašto). Put je dugačak 60 kilometara, i vodi od mesta La Paz do mesta Corioco. Na ovoj kratkoj deonici, godišnje pogine 300 ljudi.


Najopasniji putevi na svetu

Put su, 1930. godine, izgradili ratni zarobljenici. Počinje kod mesta La Paz, koje se nalazi na 3.600 metara iznad nivoa mora. Put je prosečno širok 3,2 metra, a prosečna širina automobila iznosi 1,7 metara. Sa jedne strane puta se obično nalazi brdo, a sa druge "provalija" duboka 600 metara. Sada svemu dodajte i kišu, blato... Najveća nesreća na putu Severni Yungas dogodila se 24. jula 1983. godine. Tog dana, u "provaliju" je sleteo autobus sa 100 putnika. Nije bilo preživelih.


Najopasniji putevi na svetu

Zimski put Tuktoyaktuk, Kanada

Zimski putevi su oni koji se koriste samo zimi. Automobili se, tokom zimskih meseci, kreću po zamrznutoj delti reke Mackenzie, koja ide do Severnog ledenog okeana. Pre nego što se otvori sezonski saobraćaj, sa reke se mora očistiti sneg. Kao što pretpostavljate, put se nalazi na površini mora, a ispresecan je brojnim pukotinama. Događa se da automobil upadne u ledeno hladnu vodu, i da putnici ostanu zamrznuti u ledu dubine 8 metara.


Najopasniji putevi na svetu

Khardung La, Indija


Treći najopasniji put na svetu je Khardung La, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 5.359 metara. "Saobraćajnica" se prostire od mesta North Leh do doline Nubra u Indiji. Za razliku od mnogobrojnih drugih indijskih puteva, ovaj put se može pohvaliti odličnom površinom. Međutim, nedostatak kiseonika (kako za motor automobila, tako i za vozača), čini ovaj put izuzetno opasnim. Takođe, sa jedne strane vozače čekaju "provalije" velike visine, a sa druge je brdo.


Najopasniji putevi na svetu

Tunel Guoliang, Kina

Na ovom delu puta, do izražaja dolaze neke fobije, koje vozače mogu i ubiti. To je strah od visine, ili klaustrofobija (strah od zatvorenog ili uskog prostora). Mala je šansa da neko pređe ovu deonicu, a da ne oseti snažno "lupanje srca". Tunel Guoliang meri 1.200 metara dužine, širok je samo 3,6 metara, a visok 4,5 metara.


Najopasniji putevi na svetu


Put Lena, Rusija

Oni koji se žale na stanje puteva u Srbiji, treba da pogledaju ovo. Put Lena spaja mesto Jakutsk, sa jugom Rusije. Put je dugačak 1.212 kilometara, i na njemu ne postoji ni metar asfalta. Ali, nepostojanje asfalta na ovom putu nije uzrok nedostatka finansija, već tehnička nemogućnost da se asfaltira ova "saobraćajnica". Blato je glavna površina puta Lena, u najvećem delu godine. Količina blata je tolika, da su ovde zaglavljuju i automobili sa pogonom na sve tokove i moćni kamioni. Tokom zime, situacija je povoljnija, jer blato zamrzne, a automobili se kreće brzinom i do 70 km/h. U leto, ova deonica se pretvara u more blata, gde na nekim deonicama, automobili bukvalno nestaju u blatu.


Najopasniji putevi na svetuNajopasniji putevi na svetuNajopasniji putevi na svetu

Automagazin.rs

Komentari

Facebookdel.icio.usStumbleUponDiggGoogle+Twitter
Trenutno nema komentara.

Dodajte komentar

* Potrebne informacije
(neće biti objavljeno)
 
Smile Sad Huh Laugh Mad Tongue Crying Grin Wink Scared Cool Sleep Blush Unsure Shocked
Od brojeva 56, 14 i 27, koji je najmanji?
 
Unesite odgovor:
 
 
 

Opel gradi Centar za motore budućnosti 15.07.2014

Opel gradi Centar za motore budućnosti

Opel pokreće veliki građevisnki projekat u svom sedištu u Riselshajmu: Kompanija nastalja investicionu ofanzivu ulaganjem 210 miliona evra u izgradnju kompleksa zgrada, od kojih će najviša imati sedam spratova, u jugozapadnom sektoru svog Međunarodnog tehničko-razvojnog centra (ITDC).

Detaljnije...
 

Volvo predstavlja motore za novi XC90 15.07.2014

Volvo predstavlja motore za novi XC90

Volvo je objavio nove informacije o pogonskim agregatima za novu generaciju modela XC90, koji će svetskoj javnosti biti predstavljen u avgustu mesecu. Zanimljivo je, da će klijenti moći da izaberu hibridnu verziju, pogonski sistem koji Volvo naziva T8 TwinEngine...

Detaljnije...
 

Krenuo u test vožnju pre kupovine automobila, i... 14.07.2014

Krenuo u test vožnju pre kupovine automobila, i...

Pre nekoliko dana, dogodio se novi incident sa automobilom Tesla Model S u glavnoj ulozi. Potencijalni vlasnik je seo u automobil, i posle samo nekoliko sekundi, automobil je sa velikim oštećenjima završio udarivši u reklamni pano ispred salona...

Detaljnije...
 

Završen turnir Mi smo jedan tim 14.07.2014

Završen turnir Mi smo jedan tim

Nakon mesec dana. 13. Jula u Kragujevcu završen je  turnir u malom fudbalu pod imenom “Mi smo jedan tim”.   Zaposleni iz kompanije Fiat Automobili Srbija  takmičili su se sa timovima Fiat Services kao i partnerima  kompanijama JCMM, Sigit, Johnson Control , PMC  Magneti Marelli, koje posluju u krugu fabrike.

Detaljnije...
 

Do kraja jula popust na vozila sa lagera i do 3.100 EUR! 14.07.2014

Do kraja jula popust na vozila sa lagera i do 3.100 EUR!

Honda Srbija kreće sa velikom akcijom popusta za ograničen broj najpopularnijih Honda modela koji će se prodavati po značajno nižim cenama do kraja meseca.

Detaljnije...
 

Ferrari LaFerrari XX imao problem sa točkom tokom testiranja + video 14.07.2014

Ferrari LaFerrari XX imao problem sa točkom tokom testiranja + video

Supersportski hibridni Ferrari LaFerrari u svojoj najbrutalnijoj verziji XX, koja je još uvek u fazi testiranja, nije se najbolje pokazao na stazi Monza. Na videu možemo videti LaFerrari XX u akciji, kako snažno koči, ubrzava i kako se čuje. Ali, da li je sve tako idealno?

Detaljnije...
 

Mercedes-AMG GT na novom videu 13.07.2014

Mercedes-AMG GT na novom videu

Nemački odgovor na Jaguar F-Type ili Porsche 911, uskoro će biti prikazan u punoj svojoj lepoti. Mercedes-Benz u etar je pustio novi video, na kojem prikazuje sposobnosti malog supersnažnog modela - Mercedes-AMG GT...

Detaljnije...
 

Još jedan Lamborghini Aventador uništen u Nemačkoj + FOTO 13.07.2014

Još jedan Lamborghini Aventador uništen u Nemačkoj + FOTO

Incidentne situacije u saobraćaju, u kojima su glavni akteri mehaničari iz servisa, nisu retkost. Najnovija se dogodila na jednom od nemačkih autoputeva, a za volanom skupocenog Lamborghini Aventadora bio je iskusni mehaničar...

Detaljnije...
 

Sistem quattro pogoni 6 miliona Audija! 12.07.2014

Sistem quattro pogoni 6 miliona Audija!

Audi sa ponosom slavi veliki jubilej. Sistem pogona na sve točkove quattro predstavljen je 1980. godine na autosalonu u Ženevi, i vremenom je postao snažan pojam u svetu automobila. Nedavno je proizvođač iz Ingolstadta proizveo 6-milioniti automobil opremljen ovim sistemom pogona...

Detaljnije...
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 . . . 1075
 
Novi Smart ForTwo 2015
 
 
 
AP Sport - ponuda pneumatika
 
Olympus PEN
 
 
Super Test
 
 
F1 bolid Ferrari 2014
Koju oznaku biste dali novom Ferrari bolidu za sezonu 2014?
F14 T
F14 Maranello
F14 Scuderia
F166 Turbo
F616
 
RSS: Vesti