AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Apsolutna preciznost: Sledeća generacija Mokke predstavlja novo lice Opela

Apsolutna preciznost: Sledeća generacija Mokke predstavlja novo lice Opela

Sledeća Opel Mokka biće prvi model koji će pokazati novo lice nemačkog brenda. Tim oko potpredsednika Opelovog dizajna, Marka Adamsa, stvorio je novi, nepogrešiv izgled - Opel Vizor...

Poput kacige, zaštitni vizir koji integriše rešetku, farove i logo marke u jednom jedinom modulu, prekriva novo Opelovo lice.

Legendarna prva generacija Opel Mante inspirisala je početni koncept ove elegantne karakteristike: za novu Mokku dizajneri su bukvalno opet iskoristili Mantinu rešetku sa dvostrukim modulima farova na crnoj površini, uokvirenim tankom hromiranom lajsnom.

Vizor nove Mokke proteže se u jednom potezu preko prednjeg dela vozila ispod poklopca motora, vizuelno rastežući njegovu širinu i organizujući prednji deo sa smanjenom količinom elemenata. Nijedan suvišni ukras ne ometa fokus na čistoj, ravnomernoj površini koja savršeno integriše farove. Legendarni Opelov amblem munje ponosno dominira centrom. Izgleda čisto i precizno, savršena kombinacija s novom Mokkom koja će imati samo visokokvalitetna LED svetla, kao i najnovije generacije IntelliLux LED® matrix farove - istinski sjaj u ovom segmentu. Opel Vizor postaće zaštitni znak svih Opelovih modela tokom 2020-ih sa idejom daljeg udruživanja vrhunskih tehnologija.

“Bilo je veoma važno za nas da kreiramo svež novi izgled brenda koji će služiti i za našu buduću filozofiju dizajna da budemo i odvažni i čisti. Naš novi Vizor koji debituje u narednoj generaciji Mokke je vrlo jasan i prepoznatljiv, dok i dalje ima nemačke korene. U električnim automobilima poput Mokke nema potrebe za klasičnom rešetkom, pa Vizor stvara jednostavnu integraciju budućeg osvetljenja i drugih tehnologija, a sve unutar visokotehnološke zaštitne površine”, objasnio je Mark Adams.

Novo lice Opel brenda sledi filozofiju kompasa. Nova generacija Mokke po prvi put će pokazati novi izgled sa prednje i zadnje strane, koji će imati i budući Opelovi modeli. U dizajnerskom kompasu dve linije se presecaju sa Opelovom munjom u sredini, tako da amblem marke sve više postaje središnja karakteristika. Sada oštriji i jasniji znak na haubi, koji je tipičan za najnovija Opelova vozila, nastavlja se ispod munje i određuje vertikalnu osu. Karakteristična grafika u obliku krila LED dnevnih svetala, koju će zadržati i svi budući Opelovi modeli, simbolizuje horizontalnu osovinu.

PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje