AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Svetski dan bicikala 2020 i ŠKODA: Tradicija na dva točka

Svetski dan bicikala 2020 i ŠKODA: Tradicija na dva točka

ŠKODA ponuda proizvoda uključuje ne samo automobile, već i širok spektar bicikala. Priča o uspehu kompanije započela je 1895. godine proizvodnjom prvog bicikla, što je dovoljan razlog da se prisetimo istorijskih korena i obeležimo Svetski dan bicikala...

Do danas, češki proizvođač automobila, koji ove godine slavi 125 godina postojanja, održava vezu sa svojim korenima ne samo kroz partnerstvo sa Tour de France takmičenjem. Trenutna ponuda ŠKODA bicikala sadrži 17 modela i to dečijih, klasičnih gradskih bicikala, visokokvalitetnih planinskih i trkačkih do ebicikala. Praktični sklopivi bicikl, koji se uklapa u prtljažnik svakog ŠKODA modela, jedno je od Simply Clever rešenja koje zaokružuje ponudu. Ove godine, ŠKODA obeležava 125 godina od osnivanja kompanije. Václav Laurin i Václav Klement, osnivači brenda, postavili su kamen temeljac za dalji uspeh davne 1895. godine kada su osnovali svoju biciklističku radionicu. Tek kasnije, posvetili su se izradi motocikala i automobila. To je jedan od razloga zašto je češki proizvođač automobila još uvek usko povezan sa biciklizmom: podržava Tour de France kao generalni sponzor 16 godina unazad i daje vozila za organizaciju i upravljanje trakama. Pored toga, ŠKODA je kao sponzor uključena i u mnoge druge domaće i međunarodne biciklističke manifestacije. Nakon biciklističke pauze koju je izazvala korona, češki proizvođač automobila sada promoviše razgovore sa profesionalnim biciklistima putem livestream-a u sklopu globalne kampanje za motivisanje fanova da počnu da se bave sportom.

S obzirom na istoriju kompanije, ŠKODA je i dalje fokusirana na bicikle, kao i automobilski inženjering.

Poslednjih godina se kontinuirano proširuje kolekcija bicikala. Ponuda sadrži 17 visokokvalitetnih modela, uključujući trkačke bicikle, planinske, dečije, gradske i moderne e-bicikle. Detalji tipični za brend, kao što su kristalni elementi, zelena i srebrna boja i ŠKODA logo glavne su karakteristike dizajna. Četiri vrhunska planinska bicikla sa premium off-road karakteristikama. Kao najnoviji članovi trenutne generacije e-bicikala, e-mountain bike-ovi EMTB FULL i EMTB zaokružujponudu cross modelima E-BIKE i E-BIKE LADY. Oba modela koriste snažni Shimano pogon STEPS
E7000 kao i bateriju STEPS BT-E8010 kapaciteta 504Wh.
 
Tri bicikla za decu
 
Za najmlađe bicikliste, ŠKODA nudi KID 16, KID 20 i KID 24 dečije bicikle sa dimenzijom točkova od 16 i 24 inča. Svi modeli imaju svež dizajn koji kombinuje beli ram sa kristalnim motivima, žutom i zelenom bojom i ŠKODA logom u srebrnoj boji.
 
 
Dva visokokvalitetna bicikla sa ultra laganim ramom od karbona
 
Kao zvanični partner Tour de France, ŠKODA nudi i dva visokokvalitetna trkačka bicikla sa premijum komponentama u svojoj kolekciji bicikala. Top model ROAD ELITE, težine 7,9 kilograma, uključuje ULTEGRA-R8000 komponente proizvođača Shimano i DT Swiss. ROAD model je težak 9,6 kilograma, kao i top model, dostupne su četiri veličine rama.
 
Tri robustna MTB modela sa superiornim off-road karakteristikama
 
 
Ljubitelji bicikala koji više vole da izađu sa utabanih staza naći će pravog partnera u planinskom biciklu MTB 29 FULL, MTB 29 i MTB LADY. Komponente uključuju SRAM Eagle menjač brzina i DT Swiss suspenziju. Tvrđa verzija MTB 29 ima podignut prednji deo i dostupna je u tri veličine rama. MTB LADY
dolazi u dve veličine rama i ima jedinstvenu geometriju. Ženski model takođe odlikuje drugačija estetika od druga dva planinska bicikla.
 
Tri praktična gradska bicikla i Simply Clever sklopivi bicikl
 

ŠKODA gradski bicikl kombinuje retro izgled, podsećajući na rane dane kompanije, sa vrhunskom tehnologijom bicikala, što ih čini savršenim za svakodnevnu upotrebu. VOITURETTE i CITY su klasične crne boje, imaju braon sedlo i rukohvate, a gume su bež. Model CITY LADY je bež boje i ima braon gume.
Sedmostepeni menjač i kočnice su od proizvođača Shimano i karakterišu ih pouzdanost i pogodnost. Model VOITURETTE je opremljen modernim pogonskim remenom koji zamenjuje konvencionalni lanac za posebno udobnu vožnju. STRETCHGO naglašava Simply Clever tvrdnju: Motoristi će posebno ceniti ovaj praktični sklopivi bicikl koji se lepo uklapa u prtljažnik. Sadrži sedmostepenu Shimano kasetu i nudi udoban položaj za sedenje i dobar pregled u gradskom saobraćaju. ŠKODA bicikli, dodatna oprema i drugi brendirani dodaci su dostupni kod ŠKODA dilera.
 
PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje