AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Slobodno udahnite duboko zahvaljujući polenskim filterima u svakom novom Opelu

Slobodno udahnite duboko zahvaljujući polenskim filterima u svakom novom Opelu

Kako temperatura raste, ljudi sa alergijom počinju da pate. Oni koji putuju u Opelovom automobilu mogu se smatrati srećnicima. Od 2000. godine, svi Opelovi automobili standardno su opremljeni raznim sistemima filtera - bilo originalnim Opelovim česticama ili filterima sa aktivnim ugljem...

Nemački proizvođač automobila ugrađuje uglavnom filtere sa aktivnim ugljem. Oni se sastoje od dva sloja i mogu ne samo da spreče čestice iz unutrašnjosti, već i filtriraju gasove i mirise, zahvaljujući aktivnom uglju. Najbolje od svega je polen eliminisan skoro 100%, tako da kupci novih i polovnih Opelovih automobila mogu slobodno duboko disati tokom vožnje.

"Kvalitet kombinovanog filtera sa aktivnim ugljem nadmašuje tržišne standarde u mnogim oblastima, a u nekim slučajevima čak ispunjava zahteve za filtre sitnih čestica", kaže direktorka za proizvodnju Sandra Schmickler. Filterski materijal je vodoodbojan, što ga sprečava da se zimi smrzne ili postane dom bakterijama. Uprkos visokim karakteristikama filtera, obezbeđena je dobra propusnost vazduha. Filter bi trebalo menjati jednom godišnje.
U mnogim slučajevima filter s aktivnim ugljem takođe se može naknadno ugraditi - čak i na starije Opelove modele kao što su Calibra ili Vectra C. Za ugradnju je najbolje obratiti se ovlašćenom Opel servisu.

Pravilno ponašanje u sezoni polena

"Generalno, sa velikom koncentracijom polena, poželjno je voziti samo sa zatvorenim prozorima", preporučuje Opelov glavni medicinski direktor dr Anne-Marie Albuszies. To takođe unapređuje bezbednost na putu - ako vozači češće moraju da kijaju, povećava se rizik od nezgoda. Najbolje je unapred dobiti savet o trenutnoj prognozi polena, na primer, od lokalne meteorološke službe. "U narednim nedeljama počeće alergije na lešnik, kao i jasen i brezu", objašnjava dr Albuszies. Dok preko leta trava postaje problem.

Vozači se takođe moraju suzdržati od lekova, jer takozvani antihistaminici čine vas pospanim. Odeću treba skinuti u kupatilu, a ne u spavaćoj sobi, dodaje lekar, a kosu perete uveče kako polen ne bi dospeo na jastuk. Ispiranje natrijum-hloridom ujutro i uveče smiruje nadraženi nos, a vlažna krpa preko očiju ublažava svrab.

PR

Novi Kia Sorento će sam parkirati na uskim parkinzima

Novi Kia Sorento će sam parkirati na uskim parkinzima

Kia je objavila da će novi Sorento, koji u Evropu dolazi na jesen, biti opremljen novom funkcijom daljinskog parkiranja (RSPA – Remote Smart Parking Assist). Sistem sa upotrebom dugmeta na pametnom ključu vozačima olakšava pomeranje vozila na uskim parking mestima...

Bettina Fetzer ispred Mercedes-Benz S-Klasa 2021
Slika nedelje