AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia Motors za borbu protiv COVID-19 Slovačkoj donirala više od 375.000 evra

Kia Motors za borbu protiv COVID-19 Slovačkoj donirala više od 375.000 evra

Donacija slovačkoj vladi namenjena zaustavljanju širenja COVID-19 i lečenju pacijenata uz medicinsku opremu...

Kia Motors za borbu protiv COVID-19 Slovačkoj donirala više od 375.000 evra

Kijina slovačka fondacija donira 200.000 € bolnicama za kupovinu respiratora

Kia Motors Slovakia, jedan od najvećih poslodavaca u slovačkoj regiji Žilina je tamošnjoj vladi donirao 200.000 evra za kupovinu respiratora.

Donacija je bila obavljena na svečanosti, gde je Kyong Jae Lee, predsednik Kia Motors Slovakia, predao ček u vrednosti 200.000 evra Richardu Sulíku, zameniku premijera i ministru privrede Slovačke. Donacija je namenjena kupovini medicinskih uređaja koji su potrebni zaraženim koronavirusom, kao i za nabavku zaštitne opreme za zdravstveno osoblje i starije stanovnike žilinske regije.

Više od 140.000 evra za nabavku nove opreme za univerzitetsku bolnicu u Martinu

Pored toga je Kijina slovačka fondacija kupila je i mobilnu anesteziološku opremu i respiratore u vrednosti 140.000 evra za univerzitetsku bolnicu u gradu Martin.

35.000€ Crvenom krstu i drugim lokalnim udruženjima za nabavku zaštitne opreme

Ove sedmice će bolnica u Žilini početi sa distribucijom 10.500 maski za 3.500 pacijenata i zaposlenih u 26 jedinica u regiji. Kijina fondacija je više od 35.000 evra donirala slovačkom Crvenom krstu i drugim lokalnim udruženjima za nabavku medicinskih šatora, zaštitnih maski i ostale lične zaštitne opreme.

Kia Motors Slovakia će i dalje sarađivati sa tamošnjom vladom i lokalnim vlastima kako bi podržala mere za sprečavanje širenja COVID-19.
 
 
PR

Svetska premijera Toyote B-SUV

Svetska premijera Toyote B-SUV

Savremeni život stalno postavlja nove izazove. Kada je reč o vožnji, to je okruženje u kojem vozači sve više cene robustnost i visoku poziciju kakve pruža SUV vozilo, ali prilagođeno gradskim ulicama s naglaskom na ekološke karakteristike...

Električna! Nova Opel Mokka kreće na put

Električna! Nova Opel Mokka kreće na put

Nova Opel Mokka je na putu, još uvek kamuflirana, ali spremna za prve važne testove kod Opelovih inženjera. I električna je! Mokka druge generacije je potpuno nova i njena nova tehnologija, uključujući e-power, temeljno se testira pre lansiranja na  tržište...

Predstavljen BMW R18

Predstavljen BMW R18

BMW Motorrad je predstavio dugoočekivani motocikl koji BMW uvodi u segment “kruzera". Kao nijedan BMW motocikl pre njega, ovaj model je u potpunosti u skladu sa tradicijom istorijskih BMW motocikala - i tehnički i po pitanju stilskog dizajna...

Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder (2021)
Slika nedelje