AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia Telluride i e-Soul pobednici izbora Svetski auto 2020. godine

Kia Telluride i e-Soul pobednici izbora Svetski auto 2020. godine

Kia je velika pobednik izbora Svetski auto godine (World Car Awards), jer je njen model Telluride pobednik u glavnoj kategoriji i tako je postao ‘svetski auto godine’, dok je model e-Soul osvojio titulu ‘svetski urbani auto’...

Kia Telluride je žiri nagradio zbog njegovog izrazitog dizajna i impresivne praktičnosti. Titula svetski auto godine (World Car of the Year) predstavlja najnovije priznanje za model koji je od lansiranja u 2019. već osvojio oko 70-ak nagrada. Veliki sportski terenac između ostalog je krunisan severnoameričkim terencem godine, a postao je i SUV godine po izboru uglednog američkog MotorTrenda.

Potpuno električni e-Soul (u SAD se zove Soul EV) je po mišljenju žirija idealan urbani auto, koji uspešno spaja nulte emisije i impresivan domet na struju u kompaktnoj karoseriji, a može se pohvaliti i odvažnim dizajnom i izuzetnom praktičnošću.

“Svima nama u Kiji je velika čast da smo osvojili ne samo jednu nego dve nagrade žirija za svetski auto godine,” rekao je Thomas Schemera, izvršni podpredsednik i vođa produktnog odeljenja u Kia Motors Corporation. “To je jedno od najtežih takmičenja u globalnoj automobilskoj industriji, zato ova priznanja dokazuju da su Telluride i e-Soul zaista izvanredna vozila. Ove nagrade su i dokaz talenta i napora ekipe iz celog sveta, koja stvara privlačne, visoko kvalitetne i praktične automobile, što itekako cene naši kupci.” Pobednike takmičenja Svetski auto godine bira 86-člani međunarodni žiri sastavljen od vrlo iskusnih i uglednih novinara iz 24 zemlje širom sveta.

Kia Telluride i e-Soul pobednici izbora Svetski auto 2020. godine

Kia Telluride, koji se prodaje u Severnoj Americi i nekim drugim tržištima (ne i u Evropi), svoju moćnu figuru združuje s prostranom, praktičnom i visokokvalitetnom kabinom, koja može primiti do 8 putnika. Naoružan brojnim naprednim tehnologijama, 4x4 pogonom i sistemima asistencije Telluride je idealan za porodične avanture na asfaltu i izvan njega.

Krosover e-Soul donosi potentan električni pogon sa baterijskim sklopom kapaciteta 64 ili 39,2 kWh. Ekstravagantan model koji sa jednim punjenjem može preći do 452 kilometra (varijanta 64 kWh; WLTP kombinovani ciklus) vozačima nudi veći domet od većine puno skupljih električnih vozila, zbog čega je idealan kako za urbanu tako i za vangradsku vožnju. Napredne tehnologije za povećanje dometa – između ostalog i regenerativno kočenje – vozačima pružaju maksimalan domet sa jednim punjenjem.

PR

Novi Kia Sorento će sam parkirati na uskim parkinzima

Novi Kia Sorento će sam parkirati na uskim parkinzima

Kia je objavila da će novi Sorento, koji u Evropu dolazi na jesen, biti opremljen novom funkcijom daljinskog parkiranja (RSPA – Remote Smart Parking Assist). Sistem sa upotrebom dugmeta na pametnom ključu vozačima olakšava pomeranje vozila na uskim parking mestima...

Bettina Fetzer ispred Mercedes-Benz S-Klasa 2021
Slika nedelje