AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Mercedes-Benz na autosalonu u Ženevi 2020

Mercedes-Benz na autosalonu u Ženevi 2020

Ovogodišnji 90. Salon automobila u Ženevi donosi nekoliko novih proizvoda: unapređenu E-Klasu, tri AMG svetske premijere, nove modele iz porodice kompaktnih hibrida, kao i model Marco Polo sa Mercedes-Benz Advanced Control sistemom (MBAC)...

Koncept vozilo VISION AVRT će takođe biti prikazano po prvi put u Evropi veče uoči Salona automobila.

"Meet Mercedes" događaj će se održati dan pre Salona automobila u Ženevi, 2.marta 2020. godine, na lokaciji "HEAD – Genève“. Novinari će imati priliku da se upoznaju sa inicijalnim inovacijama u novoj E-Klasi, kao i da razgovaraju sa Daimler stručnjacima u neformalnoj atmosferi.

Pres konferencija je zakazana za 8.30h u Hali 6 prvog novinarskog dana, 3.marta 2020. godine. Svi zainteresovani širom sveta mogu uživo da prate konferenciju za štampu na online platformi Mercedes me Media. Svi pres materijali, slike i filmovi koji se odnose na ženevske premijere su dostupni kroz stalno ažurirani medija specijal. Prenos uživo iz više uglova sa Salona automobila u Ženevi može se naći na ovom linku - https://media.mercedes-benz.com/gims2020.

Uzbudljiva premijera nove E-Klase i mnoštvo AMG svetskih premijera

Osvežena E-Klasa donosi ne samo implementaciju nekoliko hibridnih varijanti, od kojih će jedna biti izložena u Ženevi. Unapređenje takođe predstavlja dinamičniji dizajn, kao i sportsku Avantgarde spoljašnjost, kao i poslednju generaciju pomoćnih sistema Actrive Distance Assist DISTRONIC, Active Stop-and-Go Assist, Active Steering Assist i mnogih drugih. Redizajn je takođe vidljiv u unutrašnjosti – na primer, potpuno redizajniran volan, dostupan u različitim verzijama, kao i MBUX (Mercedes-Benz User Experience) multimedija sistem koje je deo stadnardne opreme sa dva velika ekrana 10.25-inch/26 cm postavljeni jedan uz drugi čime stvaraju jedinstvenu celinu infotainment sistema.

Rastuća elektrifikacija pogonskog sistema takođe predstavlja važan korak ka budućnosti. E-Klasa u AMG varijanti takođe će biti predstavljena u Ženevi, kao i dva nova SUV modela iz Afalterbaha.

Marco Polo – kompaktni kamper, inteligentno umrežen
 
Kompaktni kamper od brenda Mercedes-Benz biće prikazan u Ženevi sa dve “pametne inovacije”.
 
Intuitivan MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotaiment sistem, poznat iz raznih modela putničkih automobila sa trokrakom zvezdom, imaće svoju premijeru u Marco Polo modelu na proleće 2020. godine. Novorazvijeni MBAC (Mercedes-Benz Advanced Control) interfejs modul biće integrisan istovremeno sa uvođenjem sistema MBUX. MBAC omogućava centralni rad niza funkcija, poput svetla ili grejanja preko ekrana osetljivog na dodir u kokpitu ili kroz aplikaciju na pametnim telefonima. Kao rezultat, Marco Polo postaje pametna kuća na točkovima.

VISION AVTR – concept vozila spreman za Holivud
VISION AVTR imao je svetsku premijeru na Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, a po prvi put u Evropi biće prikazan na događaju "Meet Mercedes". Konceptno vozilo čija skraćenica znači ADVANCED VEHICLE TRANSFORMATION, ispirisano je filmom “Avatar” Džejmsa Kameruna i predstavlja rezultat neobične globalne saradnje između jednog of najinovatnivnijih brenova u šoubiznisu i osmog najvrednijig svetskog brenda, Mercedes-Benz. Kao oličenje vizije buduće mobilnosti, VISION AVTR je ispred svog vremena ne samo u pogledu futurističkog dizajna: on nudi poptuno novi vid interakcije između čoveka, mašine i prirode.

PR

Električna! Nova Opel Mokka kreće na put

Električna! Nova Opel Mokka kreće na put

Nova Opel Mokka je na putu, još uvek kamuflirana, ali spremna za prve važne testove kod Opelovih inženjera. I električna je! Mokka druge generacije je potpuno nova i njena nova tehnologija, uključujući e-power, temeljno se testira pre lansiranja na  tržište...

Predstavljen BMW R18

Predstavljen BMW R18

BMW Motorrad je predstavio dugoočekivani motocikl koji BMW uvodi u segment “kruzera". Kao nijedan BMW motocikl pre njega, ovaj model je u potpunosti u skladu sa tradicijom istorijskih BMW motocikala - i tehnički i po pitanju stilskog dizajna...

Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder (2021)
Slika nedelje