AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

U 2020. godini očekujemo mnogo noviteta iz Kije

U 2020. godini očekujemo mnogo noviteta iz Kije

Kia će sledeće godine na našem tržištu predstaviti mnogo noviteta. Ukupno će u 2020. godini ponuditi 9 novih ili unapređenih varijanti modela među kojima će biti najveći novitet prolećni dolazak potpuno novog Sorenta...

U 2020. godini očekujemo mnogo noviteta iz Kije

Legendarni sportski terenac Sorento, koga kod nas očekujemo u julu, nudiće najviše što u ovom trenutku pruža Kia. Od tri nova motora najpre će biti raspoloživ dizel 2,2-litarski CRDi sa 200 konjskih snaga, koji će dobiti 8-stepeni DCT menjač sa dvostrukim kvačilom, a u novembru stiže motor 1.6 T-GDI kao hibrid (240 KS) i plug-in hibrid sa 280 KS. Poslednji će, kao najsnažnija varijanta, snagu na sva četiri točka (u ponudi samo kao 4WD) prenositi preko automatskog menjača. Njegove kombinovane emisije CO2 iznosiće samo 37 g/100 km, dok će domet isključivo na struju iznositi 68 kilometara. 

U 2020. godini očekujemo mnogo noviteta iz Kije

Sorento će biti prvi model Kije koji će omogućavati otključavanje vozila pomoću mobilnog telefona i samostalno parkiranje pomoću pametnog ključa, prikaz događanja u mrtvom uglu na digitalnoj instrument tabli i još mnogo toga.
 
Elektrifikacija postojeće ponude Kia namerava u dolazećim mesecima predstaviti elektrifikovane pogone ostalih postojećih i budućih modela. Na proleće stižu karavan Ceed SW i krosover XCeed kao plug-in hibrid, sa dometom do 58 kilometara isključivo na struju.

U 2020. godini očekujemo mnogo noviteta iz Kije

Hronološki spisak dolaska na tržište: - e-Soul – januar 2020. - Ceed sw i XCeed - PHEV - april 2020. - Stinger – unapređen 2.0 T-GDI motor – maj 2020. - Sorento (novi model) - jul 2020. - Niro EV, HEV i PHEV - avgust 2020. - Picanto (unapređen postojeći model) – avgust 2020. - Rio (unapređen postojeći model) – avgust 2020. - Stonic (unapređen postojeći model)  - oktobar 2020. - Sorento HEV, PHEV – novembar 2020.
 
Značenje oznaka:

EV - Electric Vehicle – potpuno električno vozilo
HEV - Hybrid Electric Vehicle – hibridno vozilo
PHEV - Plug-In Hybrid Vehicle – plug-in hibridno vozilo

PR

Novi Sorento sa sistemom ‘Terrain Mode’ još bolji

Novi Sorento sa sistemom ‘Terrain Mode’ još bolji

Novi Kia Sorento će do kraja godine ponuditi novu funkciju Terrain Mode. Sistem će vozačima Sorenta 4. generacije pružati bolji kontakt sa podlogom, kao i veću stabilnost i kontrolu u blatu, pesku i na snegu, sa posebnim programom za svaku od ovih zahtevnih podloga.

Yandex.Taxi je postao Yandex Go

Yandex.Taxi je postao Yandex Go

Korisnička aplikacija Yandex.Taxi je promenila naziv i koncept, sada je to Yandex Go. U Srbiji je u aplikaciji trenutno dostupno samo naručivanje taksi vozila...

Bettina Fetzer ispred Mercedes-Benz S-Klasa 2021
Slika nedelje