AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Opel Combo izglasan za Međunarodni van godine 2019.

Novi Opel Combo izglasan za Međunarodni van godine 2019.

Novi Opel Combo Cargo dobitnik je titule Međunarodni van godine 2019. (International Van of the Year 2019-IVOTY), najpoželjnije u biznisu lakih komercijalnih vozila...

Nagrađivanjem Comba sa 127 poena, žiri specijalizovanih novinara iz 25 evropskih zemalja postavio je novi Opel daleko ispred drugoplasiranog Mercedes Sprintera (92 poena). Zadovoljstvo u vožnji, inovativni sistemi asistencije i ekonomičnost Opelovog modela imali su odlučujuću ulogu u tome što je novi Combo doneo prestižnu nagradu u Riselshajm treći put od 1992.godine. Opel je prethodno osvojio nagradu Međunarodni van godine sa Astra Vanom 1999.godine I sa Vivarom 2002.godine. Novi Opel Combo je razvijen od strane PSA grupacije i optimizovan za potrebe brenda. Dodela priznanja održala se na IAA Međunarodnom sajmu komercijalnih vozila u Hanoveru. Izvršni direktor Opela, Mihael Lokšeler (Michael Lohscheller) primio je nagradu za Combo od predsednika IVOTY-a, Džarlata Svinija (Jarlath Sweeney).


,,Veoma smo ponosni na ovu nagradu’’, rekao je Mihael Lokšeler. ,,Pobeda takođe pokazuje mogućnosti za Opel unutar PSA grupacije. Sa modelom Combo napadamo C-van segment – u kojem do sada nismo igrali značajnu ulogu. Postoji ogroman potencijal razvoja za Opel u biznisu lakih komercijalnih vozila. Zbog toga je sasvim prikladno da smo dobili odgovornost razvijanja nove platforme za laka komercijalna vozila za celu PSA grupaciju u Riselshajmu.’’

Novi Opel Combo izglasan za Međunarodni van godine 2019.

IVOTY žiri je bio veoma impresioniran talentima Opel Comba:


,,Inženjeri i dizajneri su uspeli da po prvi put u istoriji lakih komercijalnih vozila stvore van u kooperaciji više brendova, gde svaki od njih zadržava svoje osnovne vrednosti i ličnost brenda bez skoro bilo kakvog kompromisa. PSA/ modeli redefinišu čitav segment modernih kompaktnih vanova, sa svežim pristupom u dizajnu, nastupom, završnom obradom i jedinstvenim osećajem udobnosti kao kod kompaktnih automobila.


Žiri je takođe pohvalio brojne sisteme asistencije Opel Comba, kao što su indikator preopterećenosti i odlična preglednost – druga kamera u retrovizoru sa putničke strane, na primer, smanjuje mrtav ugao sa ove strane vozila. Combo Cargo dodatno doprinosi sa podjednako novim Bočni čuvar (Flank Guard) sistemom koji štiti bočni deo vozila uz pomoć senzora. Žiri novinara je doneo zaključak:

 


,,PSA vanovi su ubedljivi na više načina. Oni predstavljaju prave novitete koji su moderni, udobni i puni savremene bezbednosne tehnologije. Prilikom korišćenja, nude zadovoljstvo u vožnji i vrlo visok nivo ophođenja prema udobnosti bez narušavanja svoje utilitarne funkcije. Nude profesionalcima širok izbor karoserija i motora i sasvim jasno predstavljaju novi okvir za svet vanova.


Visoko efikasan u svakom pogledu


Novi Opel Combo proslavlja svoju svetsku premijeru na IAA salonu komercijalnih vozila u Hanoveru (štand C 64, hala 13). Novi Combo je razvijen sa ambicijom da se profesionalcima ponudi maksimalna efikasnost i najniži trošak vlasništva u segmentu, zahvaljujući sasvim novoj arhitekturi, genijalnom utovaru i jedinstvenom ponudom tehnologije koje rezultiraju ekstremno efikasnim transporterom.


Od početka, Opel Combo je dostupan u brojnim varijantama koje uključuju standardnu verziju sa dužinom od 4,40 metara, produženu verziju sa 4,75 metara i prostranu verziju sa 5 sedišta sa dvoje kliznih vrata. Opelov novi kompaktni transporter takođe zasenjuje većinu svojih glavnih konkurenata sa zapreminom tovarnog prostora do 4.4m3, nosivošću do 1000 kg i dužinom tovarnog prostora do 3440 mm za predmete i radni materijal. Pametno dizajniran prostor ima dovoljnu širinu između lukova točkova da omogući utovar do dve Euro palete – čak i u Combu sa kraćim međuosovinskim rastojanjem. Čak i izuzetno dug pribor kao što su drvene daske može da se smesti pod uglom zahvaljujući opcionom krovnom otvoru.


PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje