AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Najveći Evropski sistem za skladištenje energije pokrenut je u Johan Cruijff Areni

Najveći Evropski sistem za skladištenje energije pokrenut je u Johan Cruijff Areni

Danas je pokrenut najveći sistem za skladištenje energije koji koristi korišćene i nove baterije električnih vozila u poslovnoj zgradi u Evropi. Svečanu ceremoniju otvaranja obavio je Udo Kock gradski većnik u Amsterdamu...

Ovaj jedinstven projekat rezultat je saradnje društava Nissan, Eaton, BAM,The Mobility Huse I Johan Cruijff ArenA uz podršku Amsterdamskog fonda za klimu i energiju ( AKEF) i Interrega.


Sistem za skladištenje energije sa kapacitetom 3 megavata obezebeđuje pouzdanije i efikasnije snabdevanje i korišćenje energije za stadion, njegove posetioce, komišije i holdandsku energetsku mrežu. Kombinujući Eaton jedinice za pretvaranje snage i ekvivalentna 148 Nissan LEAF beterija,sistem za skladištenje energije ne samo da omogućava održiviji energetski sistem već i kreira kružnu ekonomičnost za baterije električnih vozila.


„Zahvaljujući ovom sistemu za skladištenje energije, stadion će moći pametnije da koristi sopstvenu energiju dobijenu iz održivih izvora i u okviru društva Amsterdam Energy ArenA BV i trgovati sa raspoloživim kapacitetima skladištenja baterija”, izjavio je Henk van Raan, direktor za inovacije Johan Cruijff Arene. ArenA zahvaljujući tome ima siguran pristup znatnim količinama energije čak i u slučaju prekida rada električne mreže. Kao rezultat stadion će doprineti stabilnijoj holandskoj energetskoj mreži. Johan Cruijff ArenA je jedan od najodrživijih stadiona na svetu i predvodnik za uvođenje pametnih inovacija popust ovog jedinstvenog Sistema za skladištenje energije.


“Ponosimo se što smo deo najvećeg sistema za skladištenje energije u Evropi razvijenog za komercijalne zgrade. Zahvaljujući Johan Cruijff ArenA možemo da prikažemo da preusmeravanje baterija Nissan električnih vozila može doprineti učinku celokupnog energetskog sistema efikasnijim i održivim. Mi postavljamo naš električni ekosistem u srce održive budućnosti, menjamo način na koji vozimo naše automobile i svoj način života“, rekao je Francisco Carranza, generalni direktor Nissan Energy.

Najveći Evropski sistem za skladištenje energije pokrenut je u Johan Cruijff Areni

Prilagodljiv kapacitet skladištenja


Sistem skladištenja energije ima važnu ulogu u održavanju ravnoteže između ponude i potražnje energije u Johan Cruijff Areni. Svojim kapacitetom od 3 megavata i snagom od 2,8 megavata sati ima dovoljno snage za pokretanje nekoliko hiljada domaćinstva. To omogućuje optimalno skladištenje i upotrebu energije koju proizvodi 4200 solarnih panela smeštenih na krovu Arene. Sistem za skladištenje energije predstavlja pomoćni izvor energije čime se smanjuje potreba za dizelskim genereatorima i resterećuje energetska mreža smanjenjem visoke potrošnje tokom koncerata.


Johan Cruijff ArenA


Johan Cruijff ArenA je važan igrač u prvoj ligi međunarodnih višenamenskih stadiona. To je dom kluba AFC Ajax i holandske reprezentacije, u njoj se održavaju veliki koncerti, plesni događaji i poslovni sastanci. Johan Cruijff ArenA beleži više od dva miliona posetioca godišnje. Johan Cruijff ArenA sve podređuje doživljaju publike. Zajedno sa svojim partnerima Johan Cruijff ArenA nudi vrhunske usluge i objekte i stalno radi na stvaranju vrhunskog iskustva na samom stadionu i oko njega.


Amsterdam Innovation Arena


Novi sistem za skladištenje energije i kompanija koja ga je razvila Amsterdam Energy ArenA BV, konkretni su rezultati inovativnog programa kojim upravlja Amsterdam Innovation Arena ArenA, u okviru kojeg institucije, vlade i društva kao što su BAM, Nissan, Eaton i The Mobility House rade na razvoju stadiona budućnosti.


Stadion i njegova neposredna oblast funkcionišu kao živa laboratoria, inkubator za proveru inovacija i prakse. Inovativni koncepti i ideje te dokazana rešenja u oblasti izgradnje stadiona, upravljanja i eksploatacije primeniće se na stadionima i u rekreativnim zonama širom sveta putem Johan Cruijff ArenA International. Partneri Amsterdam Innovation Arene su: Johan Cruijff ArenA, Amsterdamsko gradsko veće, Amsterdam Smart City, TNO, KPN, KPMG, Huawei, Microsoft, Signify, Nissan, Eaton, Honeywell i BAM.


PR

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je od strane uglednog žirija u izboru Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) proglašen za "najbolji automobil na svetu za 2024. godinu". Proglašenje pobednika, objavljeno 8. marta, odvilo se upravo na međunarodni Dan žena...

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Posebna Sajamska ponuda za PEUGEOT vozila sa lagera trajaće do 31. marta u svim prodajnim salonima, kao i na našem štandu u Hali 1 Beogradskog Sajma i obuhvata najpopularnije hečbek i SUV modele po akcijskim cenama i sa specijalnim uslovima garancije...

Opel Sajamska Akcija 2024

Opel Sajamska Akcija 2024

U susret ovogodišnjem Sajmu Automobila u Beogradu, Opel je za sve svoje kupce u Srbiji do kraja marta obezbedio posebne akcijske popuste od 10% za celokupnu gamu, uz 4 godine garancije (ili 100.000 pređenih kilometara)...

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje