AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nissan na međunarodnom sajmu automobila u Tokiju

Nissan na međunarodnom sajmu automobila u Tokiju

Nissan Motor Co., Ltd. će na ovogodišnjem sajmu automobila u Tokiju prikazati niz uzbudljivih konceptnih automobila i serijskih vozila koji će kupcima pružiti uvid u Nissanove najnovije i dolazeće inovacije.

Nissan IMx, potpuno autonomni konceptni crossover na električni pogon autonomije 600 km, pruža uvid u budućnost Nissanove inteligentne mobilnosti, strategije kojom Nissan želi promeniti način na koji vozimo automobile, što ih pokreće i kako se uklapaju u društvo. Osmišljen je kako bi ojačao povezanost između vozača i automobila kao bliskog, pouzdanog partnera koji garantuje sigurniju, praktičniju i prijatniju vožnju.

Nissan na međunarodnom sajmu automobila u Tokiju

Nenadmašnom količinom užitka u vožnji i sposobnošću nadziranja režima vožnje automobila, Nissan IMx vozačima će promeniti svakodnevnu vožnju.


„Konceptni crossover bez emisija, IMx, prikaz je budućnosti Nissanove inteligentne mobilnosti”, rekao je Daniele Schillaci, izvršni potpredsednik globalnog dela marketinga i prodaje, dela za razvoj vozila bez emisija i baterija. „Strategijom inteligentne mobilnosti Nissan želi promeniti način na koji ljudi komuniciraju s automobilima, te način na koji će se automobili povezati sa društvom u bližoj i daljoj budućnosti.”


Biće predstavljen i konceptni automobil Nissan LEAF NISMO. Verziju NISMO Concept novog Nissana LEAF krasi sportski spoljni izgled za koji je zaslužan NISMO, Nissanov deo za automobilske trke i razvoj modela visokih performansi. Primena tehnologije koju NISMO upotrebljava u trkanju na karoseriji automobila rezultira boljim aerodinamičkim performansama i manjim otporom, a pritom zadržava LEAF-ova vrhunska aerodinamička svojstva.

 

PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje