AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia već drugu godinu zaredom na vrhu studije J.D. Power o zadovoljstvu vlasnika vozila

Kia već drugu godinu zaredom na vrhu studije J.D. Power o zadovoljstvu vlasnika vozila

Kia je već drugu godinu zaredom najbolji brend po zadovoljstvu kupaca po rezultatima studije IQS (Initial Quality Study) kompanije J.D. Power za 2017. godinu, koja istražuje zadovoljstvo kupaca 90 dana nakon kupovine vozila...

Kijino poboljšanje kvaliteta je najbolji rezultat bilo kojeg proizvođača automobila u zadnjih 20 godina studije.


Modeli Soul, Forte, Cadenza, Niro i Sorento na vrhu svojih kategorija


Kijino ukupno prvo mesto je rezultat pobede u čak pet razreda automobila, što je najviše među svim brendovima. Kompaktni krosover Soul, hibridni krosover Niro, veliki sportski terenac Sorento, kompaktna limuzina Forte i velika limuzina Cadenza su pobednici u svojim razredima. Soul uzima IQS nagradu već treću godinu zaredom, dok Kijina 2 najnovija modela – Cadenza i Niro – oduševljavaju vlasnike već u prvoj godini prodaje. Cadenza je u studiji osvojila najviše bodova među svim modelima svih brendova i ima najmanji broj problema od svih modela u istraživanju.

Baš svih 7 modela Kia – pored gore pomenutih pet pobednika tu su još Optima i Sportage – koji su bili deo studije, osvojili su 1. ili 2. mesto u svojoj kategoriji, s manje problema od konkurencije.


Najnovije dostignuće dodatno je povećalu Kijinu riznicu nagrada i priznanja. Ostale nagrade, koje ocenjuju kvalitet, između ostalog uključuju 1. mesto za Kia Sportage u prošlogodišnjem evropskom istraživanju kompanije J.D. Power o pouzdanosti vozila, što svedoči o dugoročnoj pouzdanosti vozila Kia.


Michael Sprague, izvršni direktor Kia Motors America, kaže: “Kia je pobedila svu konkurenciju u prošlogodišnjoj studiji J.D. Power IQS i mnogi su se pitali možemo li da ponovimo taj uspeh i ostanemo na vrhu. Danas možemo da kažemo jasno i glasno – Kia je najbolja već drugu godinu zaredom, s najviše pobednika po kategorijama od svih brendova. Naš plasman još jednom potvrđuje status Kije kao najboljeg proizvođača automobila i odražava vrhunsku izradu i najviše standarde, čega se držimo kod svakog pojedinačnog vozila koje proizvedemo.”

Kia već drugu godinu zaredom na vrhu studije J.D. Power o zadovoljstvu vlasnika vozila

Uz objavu rezultata studije je Dave Sargent, podpredsednik J.D. Powera, rekao: "To je nesumnjivo najbolji kvalitet, koji je svet ikada vidio. Automobilska industrija se zahuktala i stvarno poboljšava kvalitet vozila.”


Godišnji izvještaj analizira odaziv 77.415 vlasnika 243 modela vozila u 26 razreda automobila. Vozila su ocenjivali na osnovu njihovih voznih svojstava, mogućnosti motora I menjača i širokog raspona problema, povezanih s kvalitetom, koje su prijavili vlasnici novih vozila u prvih 90 dana vlasništva.


7-godišnja fabrička garancija


Kia vrhunski kvalitet svojih vozila potvrđuje i 7-godišnjom fabričkom garancijom (do 150.000 kilometara, prve tri godine bez ograničenja broja pređenih kilometara), koja važi za čitavo vozilo.


PR

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje