AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Da li je ovo moguće? Voz prolazi kroz 8. sprat zgrade (foto+video)

Da li je ovo moguće? Voz prolazi kroz 8. sprat zgrade (foto+video)

Planeri i arhitekte u Kini definitivno pomeraju granice. Najnoviji primer nam dolazi iz Chongqinga, na jugozapadu Kine, gde voz prolazi bukvalno kroz kompleks zgrada...

Da li je ovo moguće? Voz prolazi kroz 8. sprat zgrade (foto+video)

S obzirom na manjak prostora za velike saobraćajnice, oni su odlučili da u gradu prepunom nebodera, voz prolazi kroz blok zgrada. Konkretno, na snimcima vidimo da voz prolazi kroz osmi sprat zgrade.


S obzirom na aglomeraciju od skoro 50 miliona stanovnika, kineski stručnjaci su pronašli veoma kreativno rešenje za saobraćajnu komunikaciju u ovom delu grada. "Naš grad ima velike građevine i veliku naseljenost i veoma je teško pronaći prostor za puteve i železničke pruge." - izjavio je portparol za gradski prevoz ovog kineskog mesta.

Ova neobična trasa gradskog železničkog saobraćaja otvorena je 2004. godine, u delu grada poznatom pod imenom "Mountain City", zbog izuzetno brdovitog područja.


via GIPHY

 

Pitamo se, kako su kineski stručnjaci rešili pitanje buke i vibracija u stanovima. Neki izvori tvrde, da je buka ekvivalentna onoj koju pravi mašina za pranje sudova, zahvaljujući specijanom sistemu izolacije. Hajde da im verujemo.


VIDEO:



Automagazin.rs

YouTube

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje