AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

KIA Sportage prvorangirani po pouzdanosti vozila i u Nemačkoj

KIA Sportage prvorangirani po pouzdanosti vozila i u Nemačkoj

Kia Sportage pobedio je i osvojio još jednu nagradu za svoj kvalitet i pouzdanost te je ovom nagradom osigurao prvo mesto u istraživanju pouzdanosti vozila 2016. nezavisne agencije J.D. Power...

Rezultati ovog istraživanja dolaze samo 6 nedelja nakon što je Sportage bio na testu izdržljivosti u nemačkom magazinu Auto Motor und Sport u kojem je prošao 100.000 kilometara bez ijedne greške. Kia Sportage postao je prvo vozilo u istoriji magazina Auto Motor und Sport koje je prošlo test izdržljivosti bez ijedne greške na vozilu što govori više nego dovoljno o njegovom kvalitetu.

Istraživanje nezavisne agencije J.D. Power o pouzdanosti vozila, dugotrajno je istraživanje o kvalitetu u kome je treća generacija Kije Sportage imala najmanji broj grešaka na vozilu i odnela pobedu. Uspeh Sportagea nije samo rezultirao pobedom u svom segmentu kompaktnih terenaca, nego je i rangirao vozilo kao prvo među 68 modela od 24 proizvođača u celokupnom poretku. Sportage, koji je Kijin najprodavaniji evropski model, imao je prednost od 13 bodova nad drugoplasiranim vozilom u poretku.

KIA Sportage prvorangirani po pouzdanosti vozila i u Nemačkoj

Kia Sportage ne pokazuje slabosti ni u jednom segmentu, a u kategorijama spoljnog i unutrašnjeg izgleda i klimatizacionog sistema ostvaruje bolje ocene od bilo kog drugog vozila u istraživanju. Istraživanje o pouzdanosti vozila radi se na godišnjem nivou i najveće je takvo istraživanje o zadovoljstvu nemačkih vlasnika vozila. Ove godine J.D. Power je ispitao 15.453 vozača.


Steffen Cost, glavni operativni direktor Kia Motors Nemačka rekao je: „Naše stranke imaju veoma visok nivo zadovoljstva novim Kia Sportageom. To je dalji dokaz kvaliteta naših vozila i jedan od razloga zašto smo pobedili u izveštaju o kvalitetu na kraju 2015. godine u poznatom nemačkom magazinu Auto Bild.

“Uvereni smo da četvrta generacija Kia Sportagea koja je u prodaji od 2016., u potpunosti zadovoljava želje kupaca. Novi model kompaktnog terenca dolazi sa luksuznim enterijerom, najnovijim sigurnosnim tehnologijama i visokim nivoom udobnosti, nagrađivanim dizajnom, boljim motorima, novim GT Line modelima i naravno Kijinim izuzetnim kvalitetom.“

KIA Sportage prvorangirani po pouzdanosti vozila i u Nemačkoj

Kia Sportage: Moderan dizajn, visok nivo tehnologije, visok nivo udobnosti i bezbednosti

Četvrta generacija Kia Sportagea je, kao i njegovi prethodnici, globalni prodajni hit i dobitnik nagrada Red Dot i iF dizajn. U odnosu na treću generaciju predstavlja novo lice i dužu karoseriju od treće generacije (4,480 mm; +40 mm). Zbog većeg međuosovinskog razmaka kabina pruža više prostora za putnike, prtljažnik je isto tako veći i pruža više prostora od prethodne generacije.

Visok kvalitet enterijera dolazi i sa novodizajniranim sedištima koja pružaju luksuzne mogućnosti poput ventilacije i električnog podešavanja. U zavisnosti od specifikacije, Sportage je opremljen 8-inčnim ekranom sa navigacijom (uključujući Kia Connected Services paket). JBL luksuzni audio sistem, wireless punjač za mobilni telefon i sistem za pametno parkiranje su samo još neke od opcija koje pruža Sportage.

Izbor motora uključuje 5 benzinskih i dizel motora sa snagom koja varira od 115 do 185 konjskih snaga. Zavisno od motora, vozilo može biti s prednjim pogonom ili pogonom na svim točkovima (Dynamax™). Izbor motora uključuje Kijin novi 1.6-litarski turbo GDI motor sa 177 konjskih snaga, koji dolazi sa Kijinim sportskim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Novi sportski GT Line model dostupan je sa T-GDI motorom i najmoćnijim dizel motorom 2.0 CRDi koji nudi 185 konjskih snaga i pogon na sva 4 točka. Novi GT Line model ima posebno podešenu šasiju i mnoštvo ekskluzivnih dizajnerskih elemenata i opcija, a inspirisan je pređašnjim sportskim GT modelima Kije.

Novi Kia Sportage ostvario je visoki standard bezbednosti i dobio 5 zvezdica na Euro NCAP sigurnosnom testu. U zavisnosti od specifikacije, novi model opremljen je sigurnosnim tehnologijama poput prepoznavanja saobraćajnih znakova, sistemom za zadržavanje vozila u voznoj traci, sistemom za pomoć pri menjanju saobraćajne trake i autonomnim kočenjem u slučaju nužde (uključuje prepoznavanje pešaka).

Istraživanje nezavisne agencije J.D. Power o pouzdanosti vozila 2016
Vodeća kompanija za marketinške informacije J.D. Power koja je osnovana u SAD-u 1968., prepoznata je na svetskom nivou po istraživanjima o zadovoljstvu kupaca, koja se provode u Nemačkoj još 2002. Preko 15.000 vozača bilo je ispitano za istraživanje o pouzdanosti vozila. Ispitani vlasnici vozila morali su detaljno opisati svoja iskustva s vozilom čiji su vlasnici u proseku 2 godine. Samo modeli za koje je skupljeno preko 75 detaljnih odgovora uključeni su u istraživanje. Istraživanje pouzdanosti vozila na kraju je podeljeno u kategorije kvaliteta, pouzdanosti, atraktivnosti modela i troškova održavanja. Svi odgovori su pažljivo pregledani te se tako odredio poredak baziran na učestalosti problema s vozilom. Od 2008., J.D.Power radi istraživanja o zadovoljstvu kupaca, a nemački magazin AUTO TEST ih objavljuje.

PR

 

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je od strane uglednog žirija u izboru Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) proglašen za "najbolji automobil na svetu za 2024. godinu". Proglašenje pobednika, objavljeno 8. marta, odvilo se upravo na međunarodni Dan žena...

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Posebna Sajamska ponuda za PEUGEOT vozila sa lagera trajaće do 31. marta u svim prodajnim salonima, kao i na našem štandu u Hali 1 Beogradskog Sajma i obuhvata najpopularnije hečbek i SUV modele po akcijskim cenama i sa specijalnim uslovima garancije...

Opel Sajamska Akcija 2024

Opel Sajamska Akcija 2024

U susret ovogodišnjem Sajmu Automobila u Beogradu, Opel je za sve svoje kupce u Srbiji do kraja marta obezbedio posebne akcijske popuste od 10% za celokupnu gamu, uz 4 godine garancije (ili 100.000 pređenih kilometara)...

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje