AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

FIA CEZ – Pešović slavio na češkoj stazi Most

FIA CEZ – Pešović slavio na češkoj stazi Most

Četvrti trkački vikend ovogodišnjeg šampionata centralne Evrope u automobilizmu vožena je ovog vikenda na češkom autodromu Most. Srpski Lein racing team zbog ETCC runde koja se za sedam dana vozi u Portugalu, ovoga puta nije bio kompletan...

FIA CEZ – Pešović slavio na češkoj stazi Most

...a ekipu koju predvodi Milovan Mikica Vesnić na dalekom severu Češke republike predstavljao je samo Rudi Pešović. Dalek put ipak se isplatio vozaču iz Gornjeg Milanovca koji je uspeo da na dve vožene trke osvoji jedno prvo i jedno drugo mesto u okviru CEZ-a ali zabeleži i dva trijumfa u češkoj ESET CUP seriji.

I tokom kvalifikacija i tokom samih trka Pešović je glavnog konkurenta imao u domaćem takmičaru i starom znancu sa CEZ staza Petru Mandeliku koji se takmiči sa Lotusom Exige – “Po prvi put u svojoj karijeri sam priželjkivao kišu jer sam na prvom treningu baš po vlažnoj podlozi bio brži od Mandelika. Na suvom njegov Lotus je prosto neuhvatljiv kako zbog konfiguracije staze tako i zbog koncepcije samog automobila.” – izjavio je Pešović nakon dve subotnje trke – “Na žalost ostalo je suvo. U prvoj trci sam poveo i dobro se držao do polovine trke ali nakon toga sam napravio malu grešku, Lotus me je pretekao i morao sam da se zadovoljim drugim mestom. Slično je bilo i u drugoj trci ali sam imao sreće jer samo krug pre kraja Mandelik je morao da odustane zbog kvara a meni se otvorio put do pobede. Moj BMW je sa druge strane funkcionisao perfektno tako da sam kroz cilj prošao kao prvoplasirani. Žao mi je zbog Mandelika ali u tehničkom sportu kakav je automobilizam sve jednostavno mora funkcionisati besprekorno.”

FIA CEZ – Pešović slavio na češkoj stazi Most

Pešović je u sezoni 2016 do ovog vikenda vozio na Hungaroringu i RedBull ringu a najbolji plasman mu je bilo drugo mesto u Austriji. Sada se Gornjomilanovčanin može pohvaliti i prvom pobedom u okviru CEZ serije u toku ove takmičarske godine.


Na žalost ni posle četiri trkačka vikenda ne možemo Vas obavestiti o trenutnom stanju na tabeli šampionata centralne Evrope jer i dalje traju konsultacije o klasi D4-2000ccm u kojoj je prema pravilniku dozvoljen nastup i turbo automobilima TWC i TCR specifikacije. Nezvanično saznajemo da posle sastanka u Beču koji je održan sedam dana pre trke u Mostu na snazi ostaje važeći pravilnik i da će uskoro biti ozvaničeni rezultati iz Mađarske, Austrije, Srbije i Češke.


Rezultati prve trke:


1. Mandelik, CZE, Lotus
2. Pešovič, SRB, BMW
3. Krejči, CZE, Lotus

Rezultati druge trke:


1. Pešović, SRB, BMW
2. Krejči, CZE, Lotus
3. Wyszomirsky, POL, Honda


PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje