AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Škoda i zvanično potvrdila: novi SUV zvaće se Kodiaq

Škoda i zvanično potvrdila: novi SUV zvaće se Kodiaq

U drugoj polovini tekuće godine, na tržište stiže dugo očekivani SUV model marke Škoda. Već mesecima se spekuliše, da će njegovo ime biti Kodiaq, što je juče i zvanično potvrđeno u Mladoj Boleslavi...

Pogledajte vest: Škoda Vision S otkrivena - hibridni SUV najavljuje Kodiaq.

 

Ime Kodiaq je dobio po medvedu kodijaku, koji živi na južnoj obali Aljaske. Škoda je izabrala ovo ime, zato što je kodijački medved jedna od najvećih podvrsta medveda, koji žive u grupama sličnim porodicama. SUV iz Mlade Boleslave biće jedan od najvećih i biće namenjen porodicama. Tako bar piše u press saopštenju.

Pogledajte vest: Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

 

Veliki SUV sa sedam sedišta meri dužinu od 4,7 metara. Premijeru možemo očekivati na autosalonu u Parizu, a u prodajnim salonima, Kodiaq možemo očekivati početkom 2017. godine. Prilikom uvođenja na tržište, Škoda će koristiti slogan: "Discover new grounds", odnosno otkrijte nove teritorije. Između ostalog, to se odnosi na veliku ofanzivu Škode u segmentu SUV, jer nas pored novog SUV modela čeka i premijera nove generacije modela Škoda Yeti, mali SUV na bazi modela Fabia i novi model čiji dizajn će se dobiti ukrštanjem SUV modela i kupea. 

Škoda i zvanično potvrdila: novi SUV zvaće se Kodiaq

Pogledajte: Sochi 2014 - Da li je Škoda Yeti mali, ili glava medveda velika?

 

Podsetimo, Škoda Kodiaq dolazi posle nove generacije modela Volkswagen Tiguan i novog modela Seat Ateca, pri čemu je tehnnika identična i bazira se na MQB platformi. To znači, da će bazni pogon biti na prednje točkove, a sada znamo da će biti dostupna i verzija sa pogono na sve točkove. Za razliku od svojih konkurenata, Škoda Kodiaq će biti dostupna i u produženoj verziji sa sedam sedišta.


Automagazin.rs

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje