AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ekonomičnom vožnjom Volvo kamiona do Volvo automobila! (FOTO)

Ekonomičnom vožnjom Volvo kamiona do Volvo automobila! (FOTO)

Tačno dve nedelje pred prvo nacionalno predfinalno nadmetanje u ekonomičnoj vožnji, Volvo kamioni su na kartodromu Autokomerca nadomak Beograda ugostili specijalizovane novinare i time najavili ovogodišnji ciklus takmičenja profesionalnih vozača u kojem je, na regionalnom nivou, nagrada automobil Volvo V40!

Ekonomičnom vožnjom Volvo kamiona do Volvo automobila! (FOTO)

Ekonomičnom vožnjom Volvo kamiona do Volvo automobila. Najbolji osvaja Volvo V40.

 

Pogledajte fotografije: Volvo Trucks - The Drivers Fuel Challenge 2016.

 

Dvadesetak novinara iz elektronskih i štampanih medija imali su privilegiju da se prvi upoznaju s glavnim propozicijama ovogodišnjeg nadmetanja Drivers’ Fuel Challenge, kao i sa tegljačem kojim će upravljati svi takmičari. Ove godine to je najtraženije Volvo vozilo, kako u Srbiji, tako i u većem delu Evrope: dvoosovinac iz familije FH sa Euro VI motorom od 500 KS, s maksimalnim obrtnim momentom od 2.500 Nm i tehničkom poslasticom – automatizovanim I-Shift menjačem s dvostrukim kvačilom.

 

U ime domaćina, novinarima i predstavnicima partnerskih kompanija koje su se uključile u ovogodišnje nadmetanje (Krone, Schmitz Cargobulll, Miletić komerc), obratio se direktor Volvo d.o.o. Srbija, Johannes Kjellgren, podsetivši da su vozači najodgovorniji i najzaslužniji za ekonomičnost eksploatacije kamiona. 

Ekonomičnom vožnjom Volvo kamiona do Volvo automobila! (FOTO)

Direktor Volvo d.o.o. Srbija, Johannes Kjellgren.

 

„Volvo proizvodi najsavremenije kamione, sa vrhunskim sistemima bezbednosti, ekonomičnim i ekološki veoma podobnim motorima, ali je za profitabilnost prevoza i zaštitu okoline najpresudnije umeće vozača. Zbog toga je Volvo i ove godine, na svetskom nivou, pokrenuo svojevrsno takmičenje u kojem na najbolji način, u realnim uslovima, profesionalni vozači, bez obzira da li upravljaju Volvo ili kamionima drugih marki, mogu da pokažu svoju veštinu u štedljivoj vožnji.“

 


Glavni „alat“ u ovogodišnjem ciklusu takmičenja Drivers’ Fuel Challenge je najsavremeniji Volvo tegljač opremljen brojnim elektronskim „pomoćnicima“, među kojima je i Dynafleet, inteligentan eko sistem za upravljanje voznim parkom koji prati Volvo kamione i vozače kroz četiri usluge: pozicioniranje, potrošnju goriva i uticaj na životnu sredinu, vreme vožnje i razmenu poruka. I u ovogodišnjem nadmetanju Drivers’ Fuel Challenge potrošnja goriva i „prolazno“ vreme vozača-takmičara će se meriti upravo uz pomoć tog naprednog, vrlo korisnog sistema.

Ekonomičnom vožnjom Volvo kamiona do Volvo automobila! (FOTO)

Na najavi događaja prisustvovali su mnogobrojni predstavnici medija.

 

Na svojevrsnoj promociji ovogodišnjeg Volvoovog izazova za profesionalne vozače – štedljivom upravljanju Volvo tegljačem s opterećenom poluprikolicom – medijskim poslenicima je saopšteno da se prve polufinalne vožnje u Srbiji održavaju 22. i 23. aprila u Novom Sadu, potom će profesionalni vozači svoje umeće u štedljivoj vožnji odmeriti 13. i 14. maja u Čačku, 20. maja u Nišu, a 27. i 28. maja u Novim Banovcima. Tu će 18. juna biti održane i finalne „borbe“ za titulu najboljeg u Srbiji. Pobednik nacionalnog takmičenja učestvuje na regionalnom finalnom nadmetanju, koje se 17. i 18. avgusta održava na čuvenoj stazi Formule 1 – Hungaroring, u blizini Budimpešte, glavnog grada Mađarske. Nagrada za najumešnijeg u regionu Centralna i Istočna Evropa je više nego primamljiva: novi automobil Volvo V40, dok trojica prvoplasiranih stiču pravo za učešće na svetskom finalu, koje se najavljuje za kraj leta i početak jeseni. 

Ekonomičnom vožnjom Volvo kamiona do Volvo automobila! (FOTO)

Tijana Bakić iz Volvo Trucks ispred automobila Volvo V40, koji će dobiti pobednik ovog zanimljivog takmičenja.

 

Volvoova kompanija u Srbiji se postarala da na promociji ovogodišnjeg nadmetanja Drivers’ Fuel Challenge i specijalizovanim novinarima omogući da demonstriraju svoje vozačko umeće: doduše ne za upravljačem moćnog Volvo tegljača, već u upravljanju kartingom. 

Ekonomičnom vožnjom Volvo kamiona do Volvo automobila! (FOTO)

 

U oštroj konkurenciji novinara i domaćina pobedio je urednik u redakciji TopSpeed, višegodišnji novinar i dobar poznavalac Formule 1, Zoran Živkov.     

 

 

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje