AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volkswagen T-Cross: u Ženevu stiže konkurent Nissan Jukeu

Volkswagen T-Cross: u Ženevu stiže konkurent Nissan Jukeu

Kompanija Volkswagen predstaviće na autosalonu u Ženevi koncept malog crossovera, koji će direktno konkurisati modelima kao što su Opel Mokka, Nissan Juke ili Mazda CX-3...

Kako prenosi britanski magazin Autocar, zvaće se VW T-Cross, a koristiće platformu modela Volkswagen Polo. Novi model će biti crossover iz B-segmenta, a njegova serijska proizvodnja neće početi pre 2018. godine. Podsetimo, godinu dana ranije na tržište će stići veći crossover model razvijen na platformi MQB, koji će biti naslednik koncepta T-Roc (na fotografiji iznad) predstavljen 2014. godine. 

Mali crossover Volkswagen T-Cross neće biti duži od 4 000 mm. Biće to mali imidž automobil, pod čijom "haobom" možemo očekivati novi turbo motor 1.0 TSI.


Podsetimo, trenutno u ponudi Volkswagena imamo samo SUV modele Tiguan i Touareg, što je malo. Tržište SUV i crossover modela je brzo rastuće, a Volkswagen tu ima veliku prazninu.


Automagazin.rs

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje