AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

DDOR BG Car Show 2016 - od 17. do 23. marta

DDOR BG Car Show 2016 - od 17. do 23. marta

Reflektori na međunarodnom autosalonu u Ženevi još neće biti ugašeni, a već će da se pale motori na 5. Sajmu automobila DDOR BG Car Show i 10. Međunarodnom sajmu motocikala Motopassion, najreprezentativnijim regionalnim događanjima u sektoru auto i moto industrije.

To je već tradicionalna prilika da se jedan deo intrigantnog, svetskog automobilskog ženevskog sjaja i ekskluziviteta prenese i u naše krajeve, da se predstavi i ponudi i domaćim kupcima.

Beogradski sajam će, u saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i generalnim sponzorom, kompanijom DDOR iz Novog Sada, tokom sedam dana i u čak šest hala biti domaćin rekordnom broju automobilskih brendova, među kojima, po pravilu, najveću pažnju privlače iznenađenja u premium segmentu, a kojih ni na ovom sajmu neće nedostajati.

Podrazumeva se da će svi koji drže do svog statusa, uloge na tržištu ili u društvu, i ličnog ili poslovnog interesa, biti u to vreme na Beogradskom sajmu, oči u oči sa najeminentnijim proizvođačima automobila ili motocikala, i onih ekskluzivnih i onih sa "normalnim" performansama, ali i sa najpoznatijim dizajnerima i njihovim inovativnim rešenjima. Domaću javnost, stručnu i široku publiku svakako će zanimati i noviteti u vezi sa alternativnim pogonskim rešenjima i novi koncepti hibridnih i elektro pogona, kojima su, u skladu sa ekološkim imperativima današnjice, opremljeni neki novi modeli automobila, čije se predstavljanje očekuje na sajmu. Isto tako, s obzirom na to da zaštita putnika u slučaju eventualnih nezgoda postaje jedan od ključnih motivacionih faktora prilikom izbora novog vozila, ponuđena bezbednosna rešenja novih modela biće predmet posebnog interesovanja i izlagača i kupaca.

O bogatstvu i šarolikosti sajamske ponude govori i najava brojnih iznenađenja spremnih za ljubitelje motocikala na sajmu Motopassion, na koji se vraćaju neki renomirani brendovi. Sa druge strane, domaćoj javnosti i potencijalnim kupcima predstaviće se i kompletna ponuda u segmentu lakih privrednih vozila svih svetskih proizvođača koji posluju na domaćem tržištu, kao što su FIAT, GAZ, VW, Renault, Mercedes, Peugeot, Citroen, Opel...

Kad se kompletnoj sajamskoj ponudi putničkih automobila svih segmenata dodaju terenska vozila, motocikli, kvadovi, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, proizvodi prateće industrije, tuning oprema, finansijske institucije, osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja ili specijalizovani mediji, postaje jasno zbog čega ove sajmove nije preporučljivo propustiti.

Ali ni to nije sve. Pored široke palete putničkih automobila i motocikala vodećih svetskih proizvođača, sa izložbama prateće industrije, delova i opreme, te šarolikih i atraktivnih pratećih programa koji promovišu novitete, posetiocima će biti ponuđeni i brojni edukativni i zabavni sadržaji, takmičarske aktivnosti, test vožnje, nagradne igre i brojna druga zadovoljstva.

Kao što i priliči kriznom vremenu u kojem tržište ipak pokazuje znake oporavka i nagoveštava rast potražnje novih automobila, posetioci sajma i potencijalni kupci od uvoznika i distributera s razlogom očekuju najpovoljnije moguće sajamske uslove kupovine. Takva očekivanja kupaca do sada su bez izuzetka bila opravdana i ispunjena do krajnjih granica. Prodavci, budući izlagači, još uvek imaju dovoljno vremena da za sajam, sami ili zajedno sa bankama i lizing kompanijama, pripreme najkonkurentnije cene i finansijske konstrukcije, ili da za isti novac ponude više u servisnim olakšicama, uslovima kreditiranja, dodatnoj opremi, produženoj garanciji i drugim sličnim pogodnostima ili privilegijama za kupce.

Sve su to razlozi da se i kupci i prodavci već ovog trenutka izbore za sajamsku pol-poziciju koja i ovog puta svima garantuje uspeh.

PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje