AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Fiat 124 Spider - legenda je ponovo sa nama

Novi Fiat 124 Spider - legenda je ponovo sa nama

Novi Fiat 124 Spider oživljava proslavljeno ime modela, prenoseći klasični italijanski stil i performanse na novu generaciju. 124 Spider oživljava čuveno ime legendarnim italijanskim stilom i dinamičnim iskustvom vožnje...

Novi Fiat 124 Spider - legenda je ponovo sa nama

Odajući počast originalnom modelu 124 Spider skoro 50 godina nakon njegovog predstavljanja, Fiat 124 Spider pruža vrhunsko iskustvo italijanskog roudstera i uzbudljivu vožnju, tehnologiju i bezbednost u kombinaciji sa italijanskim dizajnom.

Pažljivom konstrukcijom do dinamične vožnje

U području Evrope, Bliskog istoka i Afrike, Fiat 124 Spider je dostupan uz dokazani 1,4-litarski MultiAir Turbo motor sa četiri cilindra, što je prva primena ovog motora u vozilu sa pogonom na zadnjoj osovini. Motor proizvodi 140 konjskih snaga i 240 Nm obrtnog momenta, a dolazi uz šestostepeni manuelni sistem prenosa.

 

Vešanje modela 124 Spider koristi konstrukciju sa duplom viljuškom napred, i multilink konstrukciju nazad, i posebno je podešeno za veću stabilnost pri kočenju i skretanju. Upravljanje je lako i ima dobar odziv, zahvaljujući servo sistemu (dvostruki zupčanik).

Kombinacija posebno podešenog upravljanja i vešanja, lake konstrukcije, balansirane raspodele težine i motora sa turbo punjačem pruža dinamično iskustvo vožnje. Poboljšanje NVH (buka, vibracije, grubost) karakteristika, uključujući akustičko vetrobransko staklo i akustičku izolaciju, takođe doprinosi tišoj i ugodnijoj vožnji.

A za vožnju u otvorenom vozilu, platneni krov na modelu Fiat 124 Spider omogućava lako rukovanje i zahteva minimalan utrošak snage.

Potpuno novi roudster dolazi sa bezbednosno-sigurnosnim karakteristikama koje uključuju prilagodljive prednje farove i zadnju kameru. Karoserija velike čvrstine omogućava veliku krutost uz malu masu. Model Fiat 124 Spider takođe poseduje i čitav niz dostupnih tehnologija koje doprinose udobnosti i praktičnosti, uključujući i 7-inčni ekran osetljiv na dodir sa digitalnim multimedijalnim sistemom, Bluetooth vezom, grejanjem sedišta i otključavanjem i pokretanjem vozila bez ključa.Takođe je dostupan i vrhunski zvučni sistem Bose sa devet zvučnika, uključujući i dva zvučnika u naslonima za glavu, za neprevaziđen kvalitet zvuka čak i sa otvorenim krovom.

Novi Fiat 124 Spider - legenda je ponovo sa nama

Dizajn predstavlja omaž prošlosti uz modernu interpretaciju stilskih karakteristika

Novi Fiat 124 Spider, dizajniran u Stilskom centru u Torinu u Italiji, poseduje neke detalje sa originalnog modela Spider iz 1966. godine koji se smatra jednim od najlepših automobila brenda Fiat svih vremena, i reinterpretira ih u skladu sa današnjicom. Model 124 Spider ima vanvremensku nisku siluetu, klasično prelep profil, dobro izbalansirane proporcije i sportski odnos dužine kabine i haube. Svojstva kao što su šestougaona gornja rešetka i šara rešetke, izbočine na haubi i oštro usečena horizontalna zadnja svetla podsećaju na detalje sa originalnog modela Spider. Enterijer je izrađen i dizajniran sa fokusom na putnike, u celosti od vrhunskih finih materijala. Primenjena ergonomija ima za cilj da pojača doživljaj vožnje i da omogući lako rukovanje upravljačem, papučicama i menjačem za vreme vožnje.

Novi Fiat 124 Spider - legenda je ponovo sa nama

Fiat 124 Spider dostupan je u dva nivoa opreme: 124 Spider i Lusso. Oba modela su dostupna u 8 boja eksterijera, uključujući i Rosso Passione (čisto crvena), Bianco Gelato (čisto bela), Nero Vesuvio (metalik crna), Grigio Argento (metalik siva), Grigio Moda (tamno metalik siva) Bronzo Magnetico (metalik bronzana), Azzurro Italia (metalik azurno plava) i troslojnu Bianco Ghiaccio.

Posebno izdanje omogućava entuzijastima da poseduju jedan od prvih primeraka modela Fiat 124 Spider

U znak proslave povratka ovog klasika, biće ponuđena 124 vozila u okviru ograničene serije „Anniversary“. Svaki primerak će biti individualno numerisan, sa komemorativnom značkom, eksterijerom u boji Rosso Passione i sedištima od vrhunske crne kože. Novi Fiat 124 Spider u prodajne salone brenda Fiat na području Evrope, Bliskog istoka i Afrike stiže na leto 2016. godine.

PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje