AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Obeležen Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Obeležen Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

U saradnji sa Parking servisom, Auto moto savez Srbije danas je ispred Skupštine grada pod sloganom “Seti me se” obeležio Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda...

Obeležen Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Tim povodom,  prisutnima su se obratili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, gradski menadžer Goran Vesić, predsednik AMSS Mirko Butulija i generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev.

Obeležavanje Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda je prilika da se podsetimo na odgovornost i skrenemo pažnju javnosti na saobraćajne nezgode, posledice saobraćajnih nezgoda, troškove usled saobraćajnih nezgoda, kao i na mere koje se moraju zajednički preduzeti da bi se one sprečile, istakao je ministar Aleksandar Vulin.

Imajući u vidu da se ozbiljni efekti mogu postići samo angažovanjem društva u celini i podizanjem svesti o značaju bezbednosti saobraćaja, Auto moto savez Srbije kao društveno-odgovorna organizacija pokrenuo je inicijativu da i ove godine obeleži Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, čime se šalje jasna poruka o važnosti bavljenja temom bezbednosti saobraćaja. Iza svake žrtve ostala je jedna porodica, a svaka žrtva deo je naše porodice. To nas obavezuje na akciju, naglasio je predsednik AMSS Mirko Butulija i dodao da će AMSS inicirati saradnju državnih institucija i nevladinih organizacija, kako bi se u narednom periodu uočile i sanirale crne tačke na putevima u Srbiji.

Obeležen Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Gradski menadžer Goran Vesić i generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev istakli su da sve aktivnosti ovog 15. novembra imaju za cilj da čitavo društvo, institucije, organizacije i pojedince, podsete koliko gubimo sa svakom žrtvom saobraćajne nesreće i koliko je važno da se to spreči.

Godišnje od saobraćajnih nezgoda u svetu pogine 1,25 miliona ljudi i saobraćajne nezgode su vodeći uzrok smrti mladih između 15 i 29 godina. Polovinu poginulih čine pešaci i vozači bicikala i motocikala. U toku prošle godine u Srbiji dogodilo se više od 35.000 saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo 536 ljudi, a povređeno blizu 18.000.

PR

Opel Sajamska Akcija 2024

Opel Sajamska Akcija 2024

U susret ovogodišnjem Sajmu Automobila u Beogradu, Opel je za sve svoje kupce u Srbiji do kraja marta obezbedio posebne akcijske popuste od 10% za celokupnu gamu, uz 4 godine garancije (ili 100.000 pređenih kilometara)...

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje