AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Seat Leon ST Cupra: Dva u jedan

Seat Leon ST Cupra: Dva u jedan

Super-brzi karavani iz nemačkog koncerna Volkswagen Group nadolaze kao lavina. Nije prošlo ni dva meseca, otkada smo videli VW Golf R Variant (300 KS), pred nama je najsnažniji karavan u ponudi Seata - Leon ST Cupra...

Seat Leon ST Cupra: Dva u jedan

Pogledajte: Test - Seat Leon 1.2 TSI.

 

Posle trovratne i verzije sa pet vrata, pred nama je treća karoserijska verzija najsnažnijeg Seata - karavan Leon ST Cupra. Ima prtljažnik zapremine 1.470 litara, ali je sposoban iz mesta do 100 km/h da stigne za samo 6,1 sekundu.

Pogledajte vest: Seat Leon ST : Sportski dizajn, prtljažnik od 587 L i 4x4.

 

Za razliku od nemačkog "brata" iz Wolfsburga, karavan iz Martorella nema pogon na sve točkove, a iz "političkih" razloga ne pokreće ga najsnažnije izdanje 4-cilindarskog motora 2.0 TSI. I pored toga, Leon ST Cupra nema čega da se stidi. Maksimalna snaga motora 2.0 TSI iznosi 206 kW (280 KS), ali ono što je još važnije jeste maksimalni obrtni moment od čak 350 Nm, dotupan u širokom spektru obrtaja od 1.700 do 5.600 o/min.

Seat Leon ST Cupra: Dva u jedan

Pogledajte vest: Seat Leon ST 4Drive: Pogon na sve točkove i za Leon karavan.

 

Seat tvrdi (nemamo razloga da ne verujemo), da potrošnja u kombinovanom režimu vožnje iznosi 6,6 l/100 km u verziji sa DSG menjačem, a 6,7 l/100 km u modelu sa manuelnim menjačem. Najpraktičnija verzija modela Leon Cupra opremljena je elektro-hidrauličnim diferencijalem VAQ (Vorderachsquersperre), kojim se sprečava proklizavanje unutrašnjeg točka u krivini na na pogonskoj osovini.

Seat Leon ST Cupra: Dva u jedan

Ne nedostaje ni adaptivno oslanjanje DCC, koje može raditi automatski ili pod kontrolom vozača. U standardnu opremu spadaju sportska sedišta, u kombinaciji koža/Alcantara, sistem Media Plus sa displejom osetljivim na dodir dijagonale 6,5".

 

Pogledajte vest: Seat Leon X-Perience.

Cena modela Seat Leon Cupra u Srbiji iznosi 29.232 evra (sa svim dažbinama, u dinarskoj protivvrednosti). Koliko će koštati karavanska verzija najsnažnijeg Leona, obavestićemo vas uskoro.

Pogledajte: Seat Leon - Cenovnik.

Automagazin.rs

Opel Sajamska Akcija 2024

Opel Sajamska Akcija 2024

U susret ovogodišnjem Sajmu Automobila u Beogradu, Opel je za sve svoje kupce u Srbiji do kraja marta obezbedio posebne akcijske popuste od 10% za celokupnu gamu, uz 4 godine garancije (ili 100.000 pređenih kilometara)...

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje