AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Proglašenja EEC Motosport 2014

Proglašenja EEC Motosport 2014

U prisustvu više od 200 zvanica, u beogradskom hotelu Zira večeras su dodeljena priznanja najboljima u svim moto disciplinama, kao i onima koji su dali svoj doprinos razvoju i afirmaciji ovog sporta u zemlji i inostranstvu...

Na proglašenju istočnoevropskog šampionata u 2014. godini, pored šampiona prisustvovali su svi članovi upravnog odbora Kontinentalne unije međunarodne motociklističke federacije (FIM Evropa) na čelu sa predsednikom Volfgangom Srb-om, kao i članovi skupštine Balkanske Moto Unije (BMU). Na pomenutoj večeri, dodeljna su dva specijalna priznanja Auto-moto savezu Srbije (AMSS) i AMS osiguranju. Za izuzetan doprinos razvoju moto-sporta u Srbiji nagrade su primili Mirko Butulija, predsednik AMSS, Predrag Đurđev, generalni sekretar AMSS i Vučeta Mandić, generalni direktor AMS Osiguranja. 

Predstavnici AMSS, koji su na proglašenje došli direktno sa generalne skupštine Svetske autombilske federacije (FIA), održane u Kataru, u obraćanju svim dobitnicima pehara istakli su da će nastaviti da daju punu podršku afirmaciji motociklizma kako u Srbiji, tako i u međunarodnim okvirima. Prema rečima Mirka Butulije, AMSS će, kao nosilac razvoja auto-moto sporta u Srbiji, nastojati da se ova sportska disciplina dodatno unapredi i popularizuje u čemu ima punu podršku kako najuticajnih međunarodnih insititucija, FIM Evrope za moto-sport i FIA za auto-sport, tako i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Proglašenja EEC Motosport 2014

Ova sportska godina ostaće upamćena po tituli šampiona istočne Evrope u MK disciplini, i titulama vicešampiona u RR i MX disciplinama koje je ostvario nacionalni moto tim republike Srbije. Za osvojene uzastopne tri titule dodeljene su i tri zlatne kacige. Nacionalni šampioni koji su dobili ovo najprestižnije priznanje su Dragan Dragoj i Vuk Tomanović u kategoriji motocikala sa prikolicom, MK disciplina, Miodrag Stanojević, MX disciplina, i Gabor Sagmajster u MX 1 i MX 3 disciplini.

AMS

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje