AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

FIAT Automobili Srbija poklonila zaštitna auto sedišta za bebe

FIAT Automobili Srbija poklonila zaštitna auto sedišta za bebe

U okviru nacionalne kampanje SMART KID, posvećene podizanju svesti o bezbednosti dece u saobraćaju, kompanija FIAT Automobili Srbija (FAS) obišla je porodilište Ginekološko-akušerske klinike u Kliničkom centru u Kragujevcu, gde su predstavnici kompanije uručili deset zaštitinih auto sedišta za decu majkama prvih deset beba rođenih 16. novembra.

FIAT Automobili Srbija poklonila zaštitna auto sedišta za bebe

Ovaj datum kompanija FAS odabrala je u znak obeležavanja Dana sećanja na žrtve poginule u automobilskim nesrećama.

„Ovom prilikom bismo želeli da čestitamo svim majkama novorođenih beba u porodilištu u Kragujevcu. Imajući u vidu nedovoljnu upotrebu zaštitnih sedišta za decu, na ovaj način želimo da pomognemo i doprinesemo poboljšanju bezbednosti dece u saobraćaju, što je i osnovna ideja SMART KID kampanje“ rekao je g. Frančesko Čanča (Francesco Ciancia), direktor fabrike FIAT Automobili Srbija. On je dodao „Naša želja je da utičemo ne samo na decu, već i na roditelje, da promene navike i ponašanje u saobraćaju, te da tako doprinesemo smanjenju broja saobraćajnih nesreća.“

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, procenat upotrebe sigurnosnih pojaseva na zadnjem sedištu u Srbiji iznosi 3,1¬¬%, dok je procenat upotrebe zaštitnih sedišta u automobilima za decu do 3 godine starosti 32%, što Srbiju svrstava u zemlje veoma niskog nivoa upotrebe zaštitnih sistema za decu.

Nacionalna edukativna kampanja SMART KID, koju organizuje i sprovodi kompanija FIAT Automobili Srbija u partnerstvu sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, posvećena je podizanju svesti o bezbednosti dece u saobraćaju. U okviru SMART KID kampanje, pokrenut je web portal www.smartkid.rs, pomoću kojeg roditelji i deca mogu da se na jednostavan i zabavan način informišu o tome kako da bezbedno učestvuju u saobraćaju.

FIAT Automobili Srbija poklonila zaštitna auto sedišta za bebe

U okviru kampanje organizovane su i brojne druge edukativne i zabavne aktivnosti da bi se najneposrednije moguće angažovali i roditelji i deca i naveli da preduzmu sve neophodne mere predostrožnosti kao aktivni učesnici u saobraćaju.

FAS

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje