AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova Mazda2 - Automobil godine u Japanu

Nova Mazda2 - Automobil godine u Japanu

Potpuno nova Mazda2 (u Japanu poznata kao Demio) proglašena je u Japanu za automobil 2014.-2015. godine. Mazdin subkompakt nove generacije postao je tako druga Mazda koja je u poslednje tri godine osvojila ovo prestižno priznanje, nakon što je Mazda CX-5 pobedila 2012.-2013...

Nedavno predstavljena u Japanu, nova Mazda2 je četvrti model nove Mazdine generacije sa punim kapacitetom SKYACTIV tehnologije i upečatljivim 'KODO – duša pokreta' dizajnom. Tako se pridružila modelima CX-5, Mazda6 i Mazda3, a na Evropskom tržištu će krenuti u prodaju početkom 2015. godine.

Mazda je težila tome da stvori subkompaktni automobil koji će prodrmati tipične predrasude o vozilima B-segmenta, ugradivši u novu Mazdu2 pregršt novih tehnologija i inovativne dizajnerske značajke. To, između ostalog, uključuje i SKYACTI-D 1.5, potpuno novi čisti dizel motor, koji pruža obilje obrtnog momenta uz emisiju CO2 nižu od 90 g/km, kao i neuobičajeno ergonomski oblikovan kokpit sa prvim head-up displejom u klasi kao i MZD Connect, Mazdin izrazito bezbedan i jednostavan koncept povezivanje elektronske opreme sa vozilom. Potpuno nova Mazda2 takođe dolazi i sa najnaprednijim i-ACTIVSENSE sistemima za povećanje aktivne bezbednosti.

 

U konkurenciji za priznanje su bili svi modeli najavljeni ili lansirani u Japanu između 1. novembra 2013. i 30. septembra 2014. godine, sa očekivanom godišnjom prodajom od najmanje 500 jedinica. Potpuno nova Mazda2 peti je Mazdin model koji je osvojio ovu titulu.

"Počašćeni smo i zahvalni što je Mazda2 dobila tako prestižnu nagradu", rekao je predsednik Mazda Motor Corporation i izvršni direktor, Masamichi Kogai. "Za ovaj rezultat treba da zahvalimo entuzijastičnoj podršci svih ljudi koji vole automobile. Podstaknuti ovom nagradom, nastavićemo da stvaramo automobile koji dodaju određenu radost u živote svojih vlasnika, sa ciljem da naše stranke uvek ponovo biraju Mazdu kao jednu i jedinu marku."

PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje