AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Probušen pneumatik odneo Pavloviću važne bodove

Probušen pneumatik odneo Pavloviću važne bodove

Srpski automobilista Miloš Pavlović, u tandemu sa timskim kolegom Edoardom Piskopom, posle peha sa probušenom gumom, osvojio je 5. mesto na drugoj trci trkačkog vikenda "Lamborgini Super trofeja", na stazi Nirburgring u Nemačkoj...

Probušen pneumatik odneo Pavloviću važne bodove

Nepredvidivo vreme na Nirburgringu pokazalo je svoje pravo lice u nedelju prepodne, kada je takmičare dočekala magla i izuzetno loša vidiljivost, zbog čega je start pomeren za desetak minuta. Kada je direkcija trke odlučila da se 2. trka programa ipak održi, "safety car" je ponovo predvodio kolonu "galjarda", baš kao i prethodnog dana. "Sigurnosno vozilo" zadržalo se na stazi čitavih 20 minuta, kada je, ipak, odlučeno, da se trka pusti - na čelu se nalazio pobednik prve trke Jeron Mul, ispred timskog kolege našeg Pavlovića, Edoarda Piskopa.

Čim je, posle nekoliko minuta, otvoren "prozor" za odlaske u "boks", Pavlović je zamenio kolegu za upravljačem pa je, kada su vozači obavili obavezna zaustavljanja, sačuvao drugu poziciju iza Mula. Tada, međutim, u jednoj krivini dolazi do kontakta Pavlovićevog "galjarda" sa automobilom trećeplasiranog Di Folka i, iako je sve delovalo bezazleno, tom prilikom je došlo do oštećenja zadnje desne gume na vozilu ekipe "Bonaldi", zbog čega je lagano gubila pritisak. Pavlović se vidno "rvao" sa automobilom, da posle nekoliko krugova ipak bio primoran da neplanirano ode na "servis", čime se praktično i završila borba za visok plasman i važne bodove u šampionatu. Vrlo brzo posle toga, pravi "potop" na stazi primorao je direkciju trke da još jednom pošalje "safety car" na stazu, a tako se i završila trka, u kojoj je trijumfovao Mul, ispred Amićija i Bortolotija. Pavlović je u generalnom plasmanu stigao kao 16. ali je u "Pro" klasi zauzeo 5. mesto.

Probušen pneumatik odneo Pavloviću važne bodove

Situacija u generalnom plasmanu se posle ovog peha tandema Pavlović/Piskopo promenila iz korena, pošto je Mul sa dve pobede u Nemačkoj osvojio pregršt bodova, pa sada vodi sa 129 poena, ispred Pavlovića i Piskopa koji imaju pet manje. S obzirom na način bodovanja, tandem "Bonaldi motrosporta" ima samo jednu sigurnu opciju za osvajanje titule, a to su dve pobede na dve preostale trke, koje se voze 22. i 23. novembra na "svetskom finalu" ovog takmičenja, na stazi "Sepang" u Maleziji.

PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje