AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Predstavljena nova Mazda2

Predstavljena nova Mazda2

Mazda je danas otkrila potpuno novu Mazdu2, istovremeno kada je nekonvencionalni proizvođač automobila pokrenuo proizvodnju nove generacije subkompakta u svojoj fabrici Hofu jugoistočno od Hirošime. Četvrti član Mazdine nove generacije ispod zapanjujućeg “Kodo - duša pokreta” dizajna, koji pršti energijom, krije čitavu paletu vrlo efikasne SKYACTIV tehnologije.

Predstavljena nova Mazda2

Uz dobitnu kombinaciju performansi, ekonomičnosti, sigurnosti i za Mazdu svojstvenog užitka u vožnji, nova Mazda2 ima potencijal ponoviti ogromnu popularnost svojih sestara - Mazde CX-5, Mazde6 i Mazde3 - kada u jesen krene u prodaju u Japanu. Dodatno razvijenom i poboljšanom tehnologijom i ergonomijom iz spomenutih vozila, najnovija Mazda2 trebala bi podignuti letvicu suparnicima u ključnom B-segmentu, koji u Evropi predstavlja najveći deo tržišta.

S potpuno novom Mazdom2 premijerno će u Evropi biti predstavljen i novi mali dizelski motor, SKYACTIV-D 1.5, zajedno sa SKYACTIV-G 1.5* benzincima različitih snaga. Uz SKYACTIV karoseriju, podvozje te ručne i automatske menjače, Mazda2 će dobiti i inovativni MZD Connect sistem povezivanja u automobilu, zatim u segmentu vodeći raspon i-ACTIVSENSE tehnologija za povećanje aktivne sigurnosti te izuzetno prostranu i prefinjenu unutrašnjost.

Predstavljena nova Mazda2

Nebrojeno puta hvaljena zbog svojih kvaliteta i izuzetne pouzdanosti, od svojeg predstavljanja 1996. do danas, Mazda2 proizvedena je i prodana na globalnom nivou u više od 2,4 miliona** komada. S novom generacijom Mazda donosi još jednu uzbudljivu interpretaciju subkompaktnog automobila za vozače širom sveta.
 
* dostupnost pogonskih opcija može varirati od tržišta do tržišta.
** Takođe prodavana i kao Mazda Demio.

Mazda PR

Opel Sajamska Akcija 2024

Opel Sajamska Akcija 2024

U susret ovogodišnjem Sajmu Automobila u Beogradu, Opel je za sve svoje kupce u Srbiji do kraja marta obezbedio posebne akcijske popuste od 10% za celokupnu gamu, uz 4 godine garancije (ili 100.000 pređenih kilometara)...

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje