AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Opel Mokka - Automobil godine sa pogonom na sva četiri točka

Opel Mokka - Automobil godine sa pogonom na sva četiri točka

Opel Mokka sub-kompaktni SUV je ponovo osvojila prvo mesto po izboru čitalaca na ovogodišnjoj dodeli nagrada Auto Bild Allroad, čime je zadržala svoju titulu "Automobil godine sa pogonom na sva četiri točka" u kategoriji "Off-road i SUV vozila do 25,000 eura"...

Opel Mokka - Automobil godine sa pogonom na sva četiri točka

18.7 procenata čitalaca glasalo je za ovaj trendi Opel, stavljajući ga jasno ispred Škode Yeti (14.6 procenata) i Nissan-a Qashqai (12.4 procenata). Ceremonija dodele nagrada održana je 10. aprila u Depou 1899 u Frankfurtu na Majni. Jürgen Keller, Izvršni Direktor za prodaju, marketing i usluge Opela u Nemačkoj, primio je pobedničku nagradu od Stefan Müller-a, Direktora Marketinga kompanije Axel Springer Auto Verlag.

"Veoma smo ponosni što je naša Mokka uspela da odbrani titulu za Automobil godine sa pogonom na sva četiri točka," rekao je Jürgen Keller. "Glasovi čitalaca su nam od velikog značaja. U prilog tome govori činjenica da su čitaoci Auto Bild Allroad-a veoma dobri poznavaoci off-road i SUV vozila, zbog čega veoma cenimo njihovo mišljenje."

Još jedan pobednik od proizvođača vozila iz Riselshajma je Insignija Country Tourer. Ona se uspešno dokazala kao novi član u kategoriji "4x4 Crossover" protiv konkurenata koji su već dugo u toj kategoriji, kao što su Volvo XC 70 i VW Passat Alltrack, i zauzela treću poziciju sa deset procenata glasova – iza Audija A6 i A4.

Opel Mokka - Automobil godine sa pogonom na sva četiri točka

Opel Mokka – Uspešna priča

Opel Mokka nastavlja da jaše na talasu uspeha. Za samo 18 meseci od lansiranja na tržištu, Mokka je donela priliv od preko 200,000 porudžbina, i tako postala evropski “bestseller”.

Postoji mnogo dobrih razloga za ovaj uspeh. Mokka je modernizovala SUV segment učinivši inovativne tehnologije i karakteristike visokih klasa dostupnim za široku bazu klijenata. Što uključuje AFL+ (Adaptive Forward Lighting) sistem Adaptibilnih prednjih svetala, kao i ergonomična sedišta (Aktion Gesunder Rücken e.V.) sa podrškom za leđa i drugom generacijom, integrisanog FlexFix nosača za bicikl – sve karakteristike koje Mokka uvodi u SUV segment. Svojom dužinom od 4.28 metara, Mokka nudi dovoljno prostora za petoro ljudi i visoko pozicionirana sedišta, što upotpunjuje zahteve svakodnevnice. Zahvaljujući svom sportskom enterijeru i dizajnu karoserije, Mokka je idealna i za vikend izlete vozača avanturističkog duha.

Opel

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje