AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Opel u usponu: Najveći udeo na tržištu u Evropi od juna 2011

Opel u usponu: Najveći udeo na tržištu u Evropi od juna 2011

Ofanziva Opelovih modela postiže veliki uspeh kod evropskih kupaca. U martu 2014, brend je ostvario 6,7 procenata od ukupnog tržišta vozila u Evropi, to je najveći tržišni udeo od juna 2011...

Opel u usponu: Najveći udeo na tržištu u Evropi od juna 2011

Pogledajte test: Opel Adam 1.4 Twinport Ecotec.

 

Prema preliminarnim podacima, broj novoregistrovanih vozila skočio je na oko 133,700, što predstavlja povećanje od preko 9,3 procenta u poređenju sa martom prošle godine. U prva tri meseca ove godine, broj novoregistrovanih Opel vozila skočio je za više od 12,700, na oko 271,000 automobila.

Pogledajte test: Opel Cascada 2.0 CDTI


“Mnoga evropska tržišta konačno beleže ponovni rast. To što Opel osvaja tržište u ovakvim uslovima je dobar znak. Održivost našeg rasta se ogleda i u trenutnim porudžbinama: već krajem marta, primili smo oko 20,000 više porudžbina nego u prvom kvartalu 2013.” - rekao je član upravnog odbora za prodaju, Peter Christian Küspert. “Trenutno najprodavaniji među novim modelima je Opel Mokka sa preko 200,000 porudžbina. Takođe smo oduševljeni popularnošću našeg “lifestile mini” modela ADAM sa 80,000 porudžbina, a za našu perjanicu, novu Opel Insigniju, već smo primili preko 85,000 porudžbina.”

Opel u usponu: Najveći udeo na tržištu u Evropi od juna 2011

Pogledajte test: Opel Astra GTC Sport 1.6 Turbo.

 

Ovaj uspeh ima široku tržišnu osnovu. U martu i celom prvom kvartalu, Opel je osvojio udeo na tržištu u deset evropskih zemalja. a posebno je bio uspešan na domaćem tržištu u Nemačkoj. Sa 7,1 procenata udela u ukupnom tržištu vozila u martu, brend je zabeležio porast od 0,3 procenta u poređenju sa martom prošle godine. Tokom prvog kvartala tržišni udeo je bio 6,7 procenata, što je za 0,2 procenta više nego u istom kvartalu prethodne godine. I Mokka i Meriva bile su na drugom mestu u svom segmentu u prvom kvartalu 2014. Na najvećem tržištu u Velikoj Britaniji, naš sestrinski brend, Vauxhal, povećao je prodaju za 17 procenata u martu u poređenju sa prethodnom godinom. Insignija i Zafira su bile na prvom mestu u svom segmentu, dok su Corsa i Mokka zauzele drugu poziciju. Interesovanje za Opelove modele je trenutno posebno veliko u Poljskoj, gde je broj registrovanih vozila porastao za 57 procenata u martu. Opel je takođe ojačao svoju poziciju na tržištu putničkih automobila u Mađarskoj proteklog meseca, u Holandiji naš brend je, po prvi put od marta 2012, osvojio prvo mesto.

Opel

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje