AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Rusija će podržati automobilsku industriju sa 20 milijardi rubalja

Rusija će podržati automobilsku industriju sa 20 milijardi rubalja

Ruska vlada će u prvoj polovini 2016. godine izdvojiti 20 milijardi rubalja (oko 250 miliona evra) za podršku automobilskoj industriji. U razgovoru za rusku televizijsku stanicu Rossia 24, ovu informaciju je potvrdio ministar industrije i trgovine, Denis Manturov...

Ruska vlada će produžiti i važenje sadašnji mera za podršku prodaje, jer prodaja novih automobila u Rusiji beleži značajan pad. Tome je doprineo pad vrednosti rublje, niske cene nafte i generalno slabljenje ruske ekonomije, koja se suočava sa sankcijama uvedenim ove godine.

Prema podacima poslovnog udruženja AEB, u periodu od januara do novembra meseca ove godine, prodaja automobila u Rusiji je zabeležila međugodišnji pad od 34,5 %, na 1,45 miliona vozila. Samo u novembru mesecu zabeležen je pad prodaje od 42,7 procenata.

 

Pogledajte: Prodaja novih vozila - Važan faktor bezbednosti u saobraćaju.

"Premijer je odlučio da produži program podrške prodaje u sledećoj godini. U prvoj polovini godine, to će biti 20 milijardi rubalja." - izjavio je Manturov. On je istakao da će u Rusiji ove godine biti prodato 1,6 miliona novih automobila, a zanimljivo je, da je oko 600.000 vozila kupljeno uz pomoć programa podsticaja.

Automagazin.rs

Video: Volvo otkriva enterijer novog S90

Video: Volvo otkriva enterijer novog S90

Novi Volvo S90 smo upoznali nedavno preko zvaničnih fotografija i video snimaka. Sada nas je švedska kompanija "počastila" sa videom, na kojem se možemo detaljno upoznati sa enterijerom ovog luksuznog sedana...

Večeras slavite, ali automobil parkirajte u garažu!

Večeras slavite, ali automobil parkirajte u garažu!

Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na vozače da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i da nađu alternativne načine prevoza, posle dočeka Nove godine. Ukoliko pijete, iz provoda se vratite taksijem, gradskim prevozom ili sa prijateljem koji nije konzumirao alkohol.

BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje