AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault predstavio Megane RS 275 Trophy

Renault predstavio Megane RS 275 Trophy

Limitirana edicija modela Renault Megane, koja ima za cilj da povrati titulu najbržeg automobila sa pogonom na prednje točkove na stazi Nürburgring Nordschleife, zvanično je predstavljena. Ima deset konjskih snaga više od standardnog modela i seriju tehničkih promena...

Renault predstavio Megane RS 275 Trophy

Pogledajte: Renault Megane RS 2012 - Komentar Vladana Petrovića.

 

Fanovi kao ni sam Renault, ne mogu da se pomire sa tim, da Seat Leon Cupra ima rekordno vreme na slavnoj stazi Nürburgring Nordschleife. Podsetimo, Seat Leon Cupra je nedavno postavila najbrže vreme vožnje u konkurenciji automobila sa pogonom na prednje točkove, oborivši rekord koji je "sebično" držao Renault Megane RS 265 Cup. Zato na scenu stupa brža verzija modela Megane RS.

Pogledajte vest: Renault Megane RS275R ima novi cilj na Ringu - 7:45.

 

Renault je udružio svoje snage sa najkvalitetnijim proizvođačima komponenti i opremio Megane 275 Trophy titanijumskim izduvnim sistemom firme Akrapovič i sportskim amortizerima Öhlins. Motor 2.0 Turbo razvija maksimalnu snagu od 275 KS (205 kW), a maksimalni obrtni moment motora iznosi 360 Nm. Zanimljivo je, da je prosečna potrošnja goriva od 7,5 l/100 km ostala na istom nivou kao kod "običnog" Meganea RS (ovaj automobil nikako ne može biti običan!). Veliki napredak ostvaren je i korišćenjem pneumatika Michelin Pilot Sport Cup 2.

Renault predstavio Megane RS 275 Trophy

Pogledajte vest: Renault Megane sa novim licem stigao u Srbiju - Cene poznate.

 

Spolja ćemo verziju 275 Trophy prepoznati po felnama Speedline Turini prečnika 19 inča, čiji dizajn je inspirisan onim koji koriste takmičarski automobili. Napred je prepoznatljiv sivi spojler, a na bokovima uočavamo oznake Trophy. Plaketa sa rednim brojem automobila se nalazi na pragovima. Volan je presvučen Alcantarom, a istim materijalom se mogu pohvaliti sedišta i obloga ručice menjača.

Renault predstavio Megane RS 275 Trophy

Automagazin.rs

Nova Mercedes-Benz E-Klasa je otkrivena!

Nova Mercedes-Benz E-Klasa je otkrivena!

Mercedes-Benz već duže vreme nas drži u stanju pripravnosti sa novom generacijom modela E-Klasa. Posle informacija na kašikicu i špijunskih fotografija, konačno možemo videti novu E-Klasu u punoj svojoj lepoti...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje