AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ford Ford Focus sa nagrađivanim EcoBoost motorom jeftiniji za 1.000 evra

Ford Ford Focus sa nagrađivanim EcoBoost motorom jeftiniji za 1.000 evra

U Grand Motorsovoj i mreži njegovih ovlašćenih prodajno-servisnih partnera od nedavno je u ponudi Ford Focus aktuelne generacije sa novim, najmodernijim benzinskim pogonskim agregatom, jednolitarskim EcoBoost motorom od 100 KS i paketom opreme Trend po još atraktivnijoj ceni – od 11.990 evra (u dinarskoj protivvrednosti, sa svim dažbinama).

Pogledajte test: Novi Ford Focus 1.6 TDCi Titanium.

 

„S novom, za 1.000 evra nižom cenom, učinili smo da Focus opremljen najmodernijim motorom bude još pristupačniji potencijalnim kupcima“, kaže direktor marke Ford u Grand Motorsu, Minja Bolesnikov. „Ali, osim niže cene, za kupce ovog, kao i drugih Fordovih modela pripremili smo brojne pogodnosti: beskamatno kreditranje do sume od 7.000 evra, atraktivne uslove kupovine po sistemu staro-za novo, lizing aranžmane s povoljnim kamatnim stopama…“, dodaje gosp. Bolesnikov.

Kompaktan trocilindarski EcoBoost motor radne zapremine 995 kubnih centimetara u Focusu s novom cenom „razvija“ 100 KS i impresivan maksimalni obrtni momenat od 170 Nm. Uz ovaj pogonski agregat u standardnoj opremi je i Start/Stop sistem, pa otuda Focus 1.0 EcoBoost s petostepenim ručnim menjačem, po fabričkim podacima, ima prosečnu potrošnju od samo 4,8 litara benzina na 100 km (5,9 litara u gradu, tek 4,1 litar na 100 km na otvorenom putu). Osim što je štedljiv u potrošnji, ovim motorom opremljen Focus s petora vrata u atmosferu emituje samo 109 grama ugljen-dioksida po kilometru.

Mada malen po gabaritima, EcoBoost pruža izuzetno zadovoljstvo u vožnji: s njime Focus od 0 do 100 km/sat ubrzava za 12,5 sekundi, a postiže maksimalnu brzinu od 185 km/h. Focus s jednolitarskim EcoBoost motorom ima i uzornu elastičnost: od 60 do 100 km/h ubrzava za 13,2 sekunde.
Pogonski agregat u ovom Focusu je trostruki nosilac titule Međunarodni motor godine (International Engine of the Year) – za 2012, 2013. i 2014. godinu. Ugrađuje se u niz Fordovih modela namenjenih evropskim i tržištima širom sveta, a kod nas se ista „mašina“ može dobiti i u automobilima Fiesta, B-MAX i C-MAX.

Grand Motors PR

Video: Volvo otkriva enterijer novog S90

Video: Volvo otkriva enterijer novog S90

Novi Volvo S90 smo upoznali nedavno preko zvaničnih fotografija i video snimaka. Sada nas je švedska kompanija "počastila" sa videom, na kojem se možemo detaljno upoznati sa enterijerom ovog luksuznog sedana...

Večeras slavite, ali automobil parkirajte u garažu!

Večeras slavite, ali automobil parkirajte u garažu!

Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na vozače da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i da nađu alternativne načine prevoza, posle dočeka Nove godine. Ukoliko pijete, iz provoda se vratite taksijem, gradskim prevozom ili sa prijateljem koji nije konzumirao alkohol.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje