AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Subaru WRX i WRX STI dobili priznanje IIHS "Najbezbedniji 2014."

Novi Subaru WRX i WRX STI dobili priznanje IIHS

Proizvođač automobila Subaru, kompanija Fudži teška industrija (FHI), nedavno je objavila da je Institut za bezbednost na auto-putevima (IIHS), neprofitna organizacija koju podržava udruženje auto-osiguranja u Sjedinjenim Američkim Državama, dodelio najviše priznanje pod nazivom "Najbezbedniji 2014."  najnovijim modelima Subaru WRX i WRX STI 2015.

Novi Subaru WRX i WRX STI dobili priznanje IIHS

Ovi modeli se trenutno prodaju u regionu severne Amerike. Ovo prestižno priznanje za bezbednost već je pripalo subaruovim modelima "legasi", "autbek", "impreza", "krostrek" i "forester" koji su se pojavili na tržištu tokom 2014. godine.

    

Modelska linija WRX opremljena simetričnim pogonom na sve točkove (SAWD) u sadejstvu sa čuvenim bokser motorom simbol je subaruovih sportskih uspeha. Od kada se prvi model našao na drumu daleke 1992. godine Subaru WRX je postao ikona zaljubljenika u auto sport širom sveta kao poseban sportski sedan koji kombinuje impresivne osobine vrhunskog sportiste sa praktičnošću limuzine sa četvoro vrata.

Novi Subaru WRX i WRX STI dobili priznanje IIHS

Da bi osvojio priznanje "najbezbedniji" automobil mora da dobije ocene "dobar" na sva četiri testa - fontalnom i bočnom sudaru, testu prevrtanja kao i na proveri izdržljivosti naslona za glavu koji na prednjim i zadnjim sedištima štite od povreda vratnih pršljenova prilikom udara otpozadi.

Od 2012. godine dodat je i test udarca u prepreku prednjom bočnom stranom vozila na kome je obavezna ocena "dobar" ili "zadovoljavajući". Na ovom testu se simulira udarac prednjom bočnom stranom automobila u drugo vozilo ili npr. drvo. Subaru WRX i WRX STI za 2015. godinu osvojili su na svih pet pomenutih IIHS testova najviše ocene "dobar" za zaštitu putnika u vozilu.

Subaru

Detroit 2016 - Infiniti Q60

Detroit 2016 - Infiniti Q60

Na krilima prošlogodišnjeg uspeha, koji se ogleda u rekordnom broju prodatih vozila i lansiranju veoma perspektivnog modela Q30, japanski premijum proizvođač Infiniti ambiciozno je započeo 2016 godinu...

Bestseler: Opel Mokka dostigla 500.000 porudžbina

Bestseler: Opel Mokka dostigla 500.000 porudžbina

Opel Mokka, zvezda koja blista u SUV klasi, dostigla je nove visine, jer je primljena 500.000. po redu porudžbina ovog bestselera. Još od lansiranja od pre otprilike tri godine, Mokka impresionira svojim dizajnom, odličnom praktičnošću, štedljivim motorima i izuzetno modernim tehnologijama...

Fiat Tipo je zvanično vozilo Evropskog prvenstva u vaterpolu

Fiat Tipo je zvanično vozilo Evropskog prvenstva u vaterpolu

Model Fiat Tipo zvanično je vozilo Evropskog prvenstva u vaterpolu. Osim što će novi model brenda Fiat biti na raspolaganju učesnicima i gostima vaterpolo prvenstva, u periodu od 10. do 23. januara 2016 u Beogradu, ovo je ujedno i prilika da se šira javnost upozna sa novim  FIAT modelom.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje