AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Zbog obilnih padavina, opasni uslovi na putu

Zbog obilnih padavina, opasni uslovi na putu

U prethodnih nekoliko dana, na teritoriji cele Republike Srbije pale su velike količine kiše. Ovakvi vremenski uslovi nepovoljno utiču na saobraćaj, u toj meri da ga na pojedinim deonicama gotovo onemogućavaju...

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da pri ovakvim nepovoljnim vremenskim uslovima ne kreću na put ukoliko to nije neophodno, odnosno da se pridržavaju saveta i upozorenja nadležnih službi i osnovnih pravila vožnje u uslovima kada su kolovozi prekriveni vodom, ukoliko već moraju da krenu na put.

Osim što je važna tehnička ispravnost vozila, pri lošim vremenskim uslovima ključno je da se krećete manjim brzinama, kako bi u slučaju potrebe mogli da pravovremeno prikočite. Put zaustavljanja na kolovozima prekrivenim vodom je značajno duži nego kada su kolovozi suvi, pa stoga savetujemo da držite veće odstojanje u odnosu na vozilo ispred.

Takođe, pri ovakvim obilnim padavinama, voda se na mnogim mestima zadržava na kolovozu u većim količinama, što otežava upravljivost vozila i može da dovede do sletanja vozila sa puta.

Upozoravamo vozače i da su u ovakvim vremenskim uslovima mogući brojni odroni na putevima kroz useke i kosine, što zahteva dodatni oprez u saobraćaju i sporiju vožnju.

Agencija za bezbednost saobraćaja

Video: Volvo otkriva enterijer novog S90

Video: Volvo otkriva enterijer novog S90

Novi Volvo S90 smo upoznali nedavno preko zvaničnih fotografija i video snimaka. Sada nas je švedska kompanija "počastila" sa videom, na kojem se možemo detaljno upoznati sa enterijerom ovog luksuznog sedana...

Večeras slavite, ali automobil parkirajte u garažu!

Večeras slavite, ali automobil parkirajte u garažu!

Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na vozače da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i da nađu alternativne načine prevoza, posle dočeka Nove godine. Ukoliko pijete, iz provoda se vratite taksijem, gradskim prevozom ili sa prijateljem koji nije konzumirao alkohol.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje