AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Fiat 500X - prva (ne)zvanična fotografija

Fiat 500X - prva (ne)zvanična fotografija

Zvanična premijera novog člana porodice 500, koji će nositi naziv Fiat 500X, dogodiće se sledećeg meseca na autosalonu u Parizu. Međutim, internetom je poput groma prostrujala fotografija za koju mnogi tvrde da je zvanična...

Pogledajte vest: Odbrojavanje je počelo! Novi 500X stiže!

 

Još 2012. godine imali smo priliku da vidimo Fiat 500X na nekoliko skica i digitalnih "rendera". Konačno, sada možemo videti Fiat 500X na prvoj (ne)zvaničnoj fotografiji, koja nam otkriva izgled kompletnog automobila. Zanimljivo je, da 500X stoji na platformi modela Jeep Renegade.

 

Pogledajte: Fiat 500X - otkrivena karoserija atraktivnog crossovera (FOTO).


Mini crossover u ponudi će biti sa serijom 4-cilindarskih motora MultiAir i MultiJet II, koje takođe koristi njegov američki "bratanac". S obzirom na novu platformu, možemo očekivati i sistem pogona na sve točkove u nekim verzijama, ali tehnika još uvek nije obelodanjena.

Pogledajte: Test - Fiat 500L 1.4.

 

 

Fiat 500X upustiće se u borbu sa konkurentima kao što su Nissan Juke, Renault Captur ili Peugeot 2008. Dužina će iznositi oko 4,2 metra, a prema nezvaničnim informacijama, prtljažnik će imati zapreminu oko 400 litara.

Izvor: carscoops.com

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

Euro Sumar: Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

U beogradskom Euro Sumaru, ovlašćenom uvozniku i serviseru Suzukijevih automobila i motocikala, prošlu poslovnu godinu ocenjuju uspešnom: u odnosu na 2014. isporuke su povećane za 19,64 odsto – kupcima su predati ključevi od 396 vozila, a to je 65 veše nego godinu ranije.

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Šta se sprema u ovoj garaži? Škoda Kodiaq?

Škoda je na zanimljiv način počela "komunikaciju" svog novog modela. Na Facebook profilu ovog proizvođača objavljena je fotografija na kojoj piše da nam ubrzo stiže nešto veliko. Pretpostavljamo da je u pitanju novi SUV iz Mlade Boleslave...

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Mercedes-Benz ukida oznaku AMG Sport

Oznaka za "polu-sportske" Mercedes-Benz modele - AMG Sport, nije dugo trajala. Ova oznaka će biti ukinuta, a modeli iz ove serije koristiće oznake iz divizije AMG. Šta to u praksi znači?

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje